De ce este util laptele pentru plantele de apartament

Plantele de interior aduc un plus de culoare și oxigen în casele noastre, iar acestea sunt doar două dintre multiplele lor beneficii. Mulţi pasionaţi de plante ştiu că dacă stropești plantele de apartament cu lapte vor scăpa de anumite boli ale acestora.

Putem folosi laptele pentru a trata plantele de anumite boli și, totodată, să devină mai puternice iar printre altele, plantele se vor vindeca de mană. Aceasta este una dintre cele mai întâlnite boli la plantele care stau închise. Ea este provocată de ciuperca parazit denumita Phytophthora infestans, dar si de alte ciuperci microscopice. Mana poate distruge mai multe soiuri, printre care şi roșiile, castraveții, cartofii, vița de vie, salata, varza, sau vinetele. Însă, ea reprezintă un adevărat pericol și pentru plantele decorative de interior dar şi pentru trandafiri.

Potrivit specialiștilor, laptele ajută la combaterea infecțiilor fungice, care duc la apariția manei. De asemenea, el crește și imunitatea plantelor.

Pentru a prepara această soluție vei avea nevoie doar de lapte pasteurizat și apă. Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci foarte bine aceste două ingrediente și să adăugi soluția obișnuită într-un pulverizator. Ulterior, plantele se stropesc în fiecare săptămână. Este important să menționăm faptul că, această procedură trebuie efectuată dimineața sau seara, evitând miezul zilei.

Vizualizări: 1,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: