Apocalipsa prin roboți sau apocalipsa prin PSD? Aceasta e întrebarea!

În așteptarea premierului din România, știința ne dă vești bune: omenirea va dispărea, dar n-o va face în moduri chiar atât de dramatice precum cele descrise în filmele cu apocalipse de la Hollywood. Potrivit cercetătorilor, futurologilor și sexologilor, roboții sexuali ar putea să ne f**ă până murim toți. Literalmente.

La începutul acestui an, The Guardian anunța, deja, că va fi „anul sexboților”, adică al roboților creați exclusiv pentru sex, atât de performanți încât vor crea nu doar emoții puternice (probabil îi vom iubi sincer și cu patimă), ci și dependență. Deocamdată, tehnologia a fost materializată doar în două filme de mare succes, niște SF-uri care descriu un viitor destul de sumbru. În ”Her”, un corporatist depresiv și singuratic se îndrăgostește de noul lui sistem de operare, o șmecherie fără trup (doar o voce, practic) gândită în așa fel încât să învețe pe măsură ce vorbește cu ”posesorul”, să se dezvolte și să aibă propriile păreri, pasiuni și idealuri. În ”Ex Machina”, sexboții sunt exploatați mai direct. Alicia Vikander joacă rolul unei roboate umanoide extrem de sexy de care se îndrăgostește un tocilar. Repercusiunile sunt, însă, sângeroase.

Anul a trecut și sexboții chiar au ajuns la performanțe pe care The Guardian la anticipa în luna ianuarie. Unul dintre cercetătorii care lucrează la așa ceva, Joel Snell, este destul de drastic: ”ca majoritatea celorlalte tehnologii unde se descurcă mai bine decât oamenii, roboții vor fi cu siguranță mai buni decât noi și la sex. Atât de buni încât sexul cu oameni va putea deveni, în curând, un obicei superfluu și prea complicat pentru ca oamenii să se angajeze în el, știind deja că satisfacția obținută la final nu se va putea compara cu cea mult mai la îndemână a roboților.” Prin urmare, domnul doctor Snell tocmai a enunțat cel mai optimist scenariu de apocalipsă: unul în care o să murim fericiți, vorba poeziei, cu toții, după sesiuni interminabile de sex murdar cu scumpii noștri roboți.

Site-ul de tehnologie și știință Gizmodo este de-a dreptul poetic, când abordează subiectul: ”Când extratereștrii pe care-i așteptăm de atâta vreme vor ateriza în sfârșit pe Pământ, s-ar putea să descopere o planetă moartă, populată doar cu prostituate-robot stricate și cu rămășițele creaturilor proaste, odinioară făcute din carne, care nu s-au putut abține de la ceea ce le plăcea atât de mult.”

În sfârșit, o apocalipsă care sună bine. Măcar de-am trăi-o, pentru că, la noi, apocalipsa prin PSD pare un scenariu mult mai posibil și, în general, un pericol mult mai apropiat.

Vizualizări: 640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: