Ar face pârtie de schi, dar nu are asfalt pe drum

Primarul din comuna gorjeană Schela cere Consiliului Județean să asfalteze drumul județean 664 care duce spre Pasul Vulcan și care în prezent este doar pietruit. Dacă ar avea infrastructură, primarul spune că ar dezvolta un domeniu schiabil în zonă.

Primarul din Schela este conștient de potențialul turistic al zonei și este convins că realizarea aici a unui domeniu schiabil ar duce la dezvoltarea comunei.

Are însă nevoie și de sprijinul Consiliului Județean Gorj. ”Drumul către Pasul Vulcan este unul spectaculos, dar din păcate ar trebui asfaltat pentru a putea face proiecte pentru dezvoltarea zonei. Nici un investitor nu vine dacă nu are infastructură rutieră. Numai Consiliul Județean ne poate ajuta cu asfaltarea zonei, pentru că are drumul în administrare”, a declarat primarul Gabriel Deteșan.

Reclamații cu privire la starea drumului județean s-au primit și de la primarul din județul vecin. ”Eu am o relație foarte bună cu primarul din Vulcan. De câte ori vine la noi, la Poiana lui Mihai, mereu îmi atrage atenția cu privire la acest drum. Ei au asfaltat drumul până la granița cu județul nostru încă de acum zece ani și noi nu am mai reușit. Drumul Transvulcan este unul de o importanță istorică deosebită, dar și turistică”, a mai spus primarul din Schela.

Autoritățile locale din Schela au luat deja legătura cu cetățenii care dețin terenuri în zona în care s-ar putea dezvolta domeniul schiabil. ”Eu am început, să zic așa, acest proiect pentru realizarea unui domeniu schiabil. Am luat legătura cu cetățenii care au teren în zonă și sunt dispuși să-l cedeze pentru realizarea pârtiilor de schi, pentru că mulți dintre ei nici nu se folosesc de el și s-a umplut de mărăcini. Vorbim de terenurile dinspre pasul Vulcan, unde s-ar putea realiza vreo 7 kilometri de pârtii. Eu am discutat și cu mai mulți investitori și din Gorj, dar și din țară, care ar fi dispuși să investească aici”, a mai adăugat primarul din Schela.

Autoritățile locale sunt conștiente de faptul că nu pot realiza această investiție din bugetul local și nici să asigure o cofinanțare.

Vizualizări: 1,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: