Ar trebui casate, dar circulă pe străzile din Târgu Jiu

Pe străzile din Târgu Jiu, încă mai vedem circulând trolee sau autobuze fabricate de aproape treizeci de ani. Numai anul trecut au fost trimise la casat cinci mijloace de transport. Autoritățile promit investiții în parcul auto. Până atunci, târgujienii se plâng că tremură de frig în trolee, iar multe dintre scaune sunt rupte.

Noi mijloace de transport în comun am putea vedea la Târgu Jiu abia de anul viitor. Este cea mai nouă promisiune a directorului Transloc, Vasile Căilean. Pentru a face aceste investiții, Primăria Târgu Jiu așteaptă aprobarea unui contract important pe fonduri europene. „Proiectul privind modernizarea transportului public în comun este în derulare. Sper să se obțină cât mai repede finanțarea. Investiția este destul de mare și va fi realizată din fonduri europene. În afară de faptul că se modernizează întreaga infrastructură, vor apărea și mijloace de transport moderne care vor dispune de condiții mult mai bune atât iarna, cât și vara”, a declarat Vasile Căilean.

Cinci trolee și autobuze, casate

În prezent, cel mai vechi troleu a fost fabricat cu mult înainte de 1990. „Am casat, anul trecut, trei autobuze și două trolee. Erau cele mai vechi. Uzura morală și vechimea celor pe care le avem își spune cuvântul. Noi le întreținem, le reparăm”, a mai explicat directorul Transloc.

Până la noi autobuze sau trolee, târgujienii care fac naveta cu mijloacele de transport în comun se plâng de condițiile din acestea. Scaunele s-au desprins, iar frigul este tot mai greu de suportat: „Vara murim de cald, iar iarna este foarte frig. Nici nu mai ai pe ce să te așezi. Scaunele din multe autobuze s-au desprins”, ne-a spus o târgujiancă.

Vizualizări: 1,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: