Are 7 ani și câștigă toate turneele de tenis. Viitoarea Halep este din Motru!

Alexia Ioana Bojin, în vârstă de 7 ani, din municipiul Motru are toate șansele să devină un fel de Simona Halep a Gorjului și poate chiar a României. Chiar dacă este la o vârstă fragedă și joacă de puțin timp tenis, Alexia reușește să câștige premii importante la toate turneele la care ia parte. Mai mult decât atât, reușește să învingă chiar și copii mai mari și cu doi ani.

Micuța Alexia Ioana Bojin provine dintr-o familie modestă din municipiul Motru. Mama este casnică, iar tatăl lucrează în domeniul privat. Fetița joacă tenis de circa un an și jumătate, antrenându-se pe terenurile de tenis ale societății Ghiocela, puse la dispoziție gratuit de către administratorii societății.
Fetița este talentată, o spun toți cei care o cunosc, iar valoarea sa se vede în multiplele premii pe care le-a obținut în această vară, când a început să meargă la turnee. Este susținută moral, dar și financiar, de către părinții săi. Este cunoscut faptul că tenisul este un sport scump. "Fiica mea practică tenisul de aproximativ un an și jumătate. La început nu mai făcuse alt sport, am adus-o la antrenamente. A început să se pregătească, a fost greu la început, dar încet, încet, a început să joace din ce în ce mai bine iar anul acesta, când deja împlinise 7 ani, am început să participăm și la turnee, din iunie. Am participat la destul de multe turnee", a declarat Ionuț Bojin, tătăl micuței sportive.
Alexia a obținut locul I la un turneu internațional organizat la Arad în luna iulie. Acolo au participat copii din Elveția, Italia, pe care i-a învins, chiar dacă erau mai mari cu doi ani decât ea. Locul I l-a obținut și la turneul de la Timișoara, și acolo a învins copii mult mai mari decât ea, de 9-10 ani. Tot pe prima poziție s-a clasat și la un turneu organizat la Brașov anul acesta. La turneul de la Craiova a obținut locul II, la fel și la cel de la Victoria, în județul Brașov. La turnele organizate la Motru a obținut locul I. "Îmi place tenisul foarte mult. Reușesc să câștig la turnee pentru că mă concentrez foarte bine. Vreau să îi mulțumesc pe părinții mei și îmi doresc să ajung ca Simona Halep", a spus micuța Alexia.
Părinții săi o susțin pentru a face o carieră din acest sport. "Vrem să participăm la cât mai multe turnee, să o pregătim cât mai bine pentru viitor, pentru că participările la turnee sunt foarte importante. Copilul interacționează cu ceilalți participanți la turneu, se dezvoltă foarte bine", a mai spus tatăl micuței.
La nivelul municipiului Motru mai sunt și alți copii pasionați de tenis care s-au dovedit a fi de perspectivă. Nicoleta Simona Pușcașu sau David Bălan se numără printre aceștia.

Galerie foto





Vizualizări: 18,583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: