Are de recuperat 3 milioane de lei de la cetăţeni

Probleme cu încasarea taxelor şi impozitelor locale la Scoarţa! Proaspăt ales în funcţia de primar al localităţii, social democratul Ion Stamatoiu, s-a îngrozit când a văzut care este situaţia încasării taxelor şi impozitelor, dar şi de numărul celor care datorează bani la stat.

Situaţia încasării dărilor către stat nu este atât de slabă la capitolul impozite şi taxe pe clădiri şi terenuri, cea mai mare problemă constituind-o încasarea datoriilor provenite din amenzi, cele mai multe de circulaţie.  Noul primar Ion Stamatoiu s-a îngrozit când a văzut care este situaţia încasării taxelor şi impozitelor, dar şi de numărul celor care datorează bani la stat. La sfârşitul lunii august, unitatea administrativă înregistra debite din amenzi rutiere de peste 1,6 milioane de lei.

A oprit iluminatul public

Primăria Scoarţa are de recuperat de la cetăţenii comunei suma de 3 milioane de lei, bani care provin din taxe, impozite şi amenzi. Primarul Ion Stamatoiu spune că doar la amenzi are de încasat 1,7 milioane de lei, deoarece într-o singura lună au fost acordate amenzi în valoare de 150 de mii de lei. Edilul comunei gorjene Scoarţa, Ion Stamatoiu, spune că a făcut nenumărate apeluri la cetăţenii rău platnici, dar din păcate fără nici un efect. Prima măsură luată pentru a mai face ceva reduceri la buget, a fost oprirea iluminatului public noaptea de la ora 12.00 la 3.00. Dacă o parte din cetăţenii restanţieri nu vin la primărie să îşi achite din datorii, primarul spune că se va trece la măsuri şi mai dure la nivelul comunei, ajungând ca în sezonul rece să întrerupe definitiv iluminatul public.

Primarul a făcut şi un memoriu către Parlamentul României în care cere să se schimbe legea, deoarece oamenii nu plătesc amenzile şi nu păţesc nimic. Ion Stamatoiu crede că cei care primesc amenzi de circulaţie şi nu le plătesc în 90 de zile, ar trebui să li se suspende permisul de conducere.

Vizualizări: 1,659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: