Are nevoie de bani pentru gaze și iluminatul public

Zgârcenia de care a dat dovadă Guvernul României la rectificarea bugetară i-a cam revoltat pe mulți primari din județul Gorj. Spre exemplu, edilul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, spune că nu a primit nici măcar un leu la rectificarea promisă de guvernanți, iar asta și-a pus amprenta în continuarea anumitor proiecte.

De asemenea, primarul spune că până acum a reușit să se descurce cu banii colectați din taxe și impozite, însă acest lucru nu este suficient. Birău a mai declarat faptul că are nevoie de 500.000 de lei, bani care să îi acopere cheltuielile  privind consumul de gaze de la instituțiile publice și iluminatul public din Târgu Cărbunești.

”Pe acea formulă stabilită de Ministerul de Finanțe, orașul Târgu Cărbunești, alături de Târgu Jiu, Rovinari și Turceni, a fost una dintre localitățile în dreptul căruia a fost scrisă cifra zero.  Am putut să facem o colectarea a impozitelor și a cotelor din impozit care să ne asigure o bună funcționare până în acest moment. Cu toate acestea, aștept ca săptămâna viitoare, când se va da acea hotărâre de guvern prin care se vor aloca bani din acel fond de rezervă pus la dispoziția prim-ministrului, în dreptul orașului Târgu Cărbunești să apară o sumă de circa 500.000 de lei care să ne permită și continuarea unor proiecte, dar și acoperirea anumitor cheltuieli. Este vorba despre consumul de gaze pentru instituțiile publice și la iluminatul public. Știm cu toții că aceste prețuri vor crește în perioada următoare”, a spus primarul Dănuț Birău.

Primarii așteptau ca banii să fie împărțiți în această săptămână, dar în cele din urmă decizia a fost amânată până după congresul PNL.

Vizualizări: 1,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: