Primul drum cu noul troleibuz din Târgu Jiu

Primul troleibuz modern care a ajuns la Târgu Jiu a fost testat și în câteva zile va fi la dispoziția călătorilor. Până la finalul anului, municipiul va primi încă 10 noi mijloace de transport în comun, acestea fiind produse în Polonia.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că urmează ca tot în această lună să mai ajungă încă 8 autobuze, însă există un grafic de livrări și plăți stabilit cu Ministerul Fondurilor Europene.

”Are și numere de înmatriculare și este omologat pentru a circula pe străzile din municipiul Târgu Jiu. Astfel, începând cu săptămâna viitoare, îl veți vedea circulând. Celelalte autobuze sunt pe stoc la societatea Solaris. Începând cu 1 octombrie, vor fi livrate următoarele 10 trolee. Din păcate, nu am găsit soluția financiară pentru cele 8 autobuze care așteaptă să ajungă la Târgu Jiu în luna septembrie. Decontarea se face în funcție de graficul de livrări”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Edilul promite că, începând de anul viitor, Târgu Jiul va scăpa de rablele pe patru roți, iar cetățenii vor avea cel mai modern transport în comun. ” Vom scăpa, dar nu chiar de toate. Vorbim despre 35 de noi troleibuze pe care le vom avea în parcul auto al Transloc. 11 dintre ele ajung în acest an, iar 9 anul viitor, fiind vorba despre cele cu autonomie. De asemenea, mai avem un alt proiect cu 15 trolee. Sunt multe cartiere din oraș care nu sunt conectate la rețeaua de transport”, a spus Romanescu.

Vizualizări: 2,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: