Are nevoie de plasmă de la pacienți vindecați de Covid. Îl așteaptă acasă doi copii!

Un gorjean de 45 de ani, infectat cu noul coronavirus, este internat în stare gravă la Timișoara, la Spitalul Victor Babeș. Tată a doi copii, Ion (Neluțu) Gruia are nevoie de transfuzie cu plasmă recoltată de la cineva care s-a vindecat de Covid-19. 

Pentru Nelu Gruia este deja o campanie pe paginile de socializare, în vederea găsirii de donatori. „Cineva care a avut COVID19 și s-a vindecat de 2 săptămâni și are grupa 0 negativ poate dona sânge pentru Gruia Ion (Neluțu), internat la Terapie Intensivă la spitalul Victor Babes Timișoara. Sunt o familie minunată, au doi copii de vârstă școlară, dacă cineva il poate ajuta ar face o faptă foarte bună. Dacă nu, măcar va rog distribuiți, poate găsim un donator!”, este apelul lansat de prietenii lui Neluțu Gruia. 

Plasma poate fi recoltată la centrul de transfuzii din Târgu Jiu. Luni dimineața sunt așteptați cei care vor să facă un bine semenului lor. „Stimați gorjeni, ne adresăm dumneavoastră, celor care ați trecut cu bine de infecția cu coronavirus și vă rugăm, dacă aveți posibilitatea, să donați plasmă convalescentă, pentru a-i ajuta pe cei aflați în stare critică. Anticorpii produși sunt vitali pentru ei! Pentru mai multe informații și pentru programări: 0774665887 sau la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu. (...) Avem nevoie disperată de donatori de plasmă convalescentă Covid, O negativ, pentru un pacient de 45 de ani, soț şi tatăl a doi băieți minunați, internat în stare critică la Timişoara! Cei care doriți şi puteți să-i oferiți o şansă la viață puteți dona, începând de luni, la CTS Tg.-Jiu, sau direct la CRTS Timişoara”, este mesajul Centrului Județean de Transfuzii.

Vizualizări: 9,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: