”În Oltenia doar Gorjul recoltează plasmă Covid". Apel către donatori!

Gorjenii infectați și vindecați de coronavirus sunt așteptați în Centrul de Donare Sanguină din municipiul Târgu Jiu. Cei care vor să-i salveze pe alții, acum o pot face. Tratamentul cu plasmă este cel mai eficient în tratarea acestei boli, mai ales în privința pacienților care se află într-o stare gravă.

Directorului Centrului de Transfuzii din Târgu-Jiu, Călina Căluțoiu, spune că în zona Olteniei doar județul Gorj recoltează plasmă Covid. Astfel, șefa centrului face un apel către toți cei care vor să vină să doneze.

”În Oltenia doar Gorjul recoltează plasmă Covid. Nu recoltează cei din Mehedinți și nici cei din Dolj. Cei care sunt vindecați și au o stare de sănătate generală bună sunt invitați la sediul nostru să doneze plasmă Covid, dacă sunt apți pentru donare. Astfel, cei care donează pot vedea dacă după vindecare au dezvoltat mulți anticorpi care oferă o imunitate puternică împotriva unei noi reinfectări cu acest virus, însă pot face și o faptă bună”, a spus șefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu, Călina Căluțoiu.

Vizualizări: 2,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: