Arena... minciunilor. Stadionul, inaugurat în primăvară

Lucrările la stadionul și Sala Sporturilor din Târgu Jiu nu sunt nici pe departe aproape de finalizare. În ciuda promisiunilor, noua arena va fi gata la anul. Termenele de finalizare au fost amânate luni în șir. De la promisiunile electorale din vară, municipalitatea s-a trezit la realitate. Susţine că stadionul va fi inaugurat abia în 2018.

Primăria Târgu Jiu mai așteaptă bani de la Compania Naţională de Investiţii pentru anumite lucrări solicitate de reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal. Banii vor veni, însă lucrările vor fi tărăgănate. „Unul dintre colegii noștri a fost la Compania Naţională de Investiţii. Au mai apărut probleme legate de câteva lucrări. Vom obţine finanţare pentru lucrările care au fost stabilite suplimentar faţă de investiţia iniţială. Am avut o vizită a celor de la Federaţia de Fotbal și au mai fost punctate câteva intervenţii care mai trebuie făcute pentru ca stadionul să îndeplinească toate criteriile pentru a putea fi inaugurat”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.

Despre o inaugurare cu fast a stadionului se poate vorbi abia în primăvară. Lucrările ar fi trebuit să fie gata de multă vreme. Peste 20 de milioane de euro au venit la Târgu Jiu de la Compania Naţională de Investiţii pentru Sala Sporturilor și stadion. Rămâne de văzut și ce echipă va mai juca pe acest teren ţinând cont că Pandurii evoluează în liga secundă, iar clubul este cu un picior în groapă. Chiar și așa, autorităţile se laudă că vor organiza un meci de zile mari pe stadionul care poate găzdui chiar și competiţii internaţionale.

„Dacă lucrările se finalizează în luna octombrie și se trece la branșamentele și racordurile utilităţilor la stadion, în perioada rece, noiembrie, decembrie, ianuarie, toate celelalte lucrări și proceduri de recepţie și inaugurare vor fi finalizate. Ne dorim ca în primăvara lui 2018 să avem posibilitatea să avem un program plin în cadrul acestui stadion. Gândim deja și un meci de deschidere pe care îl discutăm cu Federaţia Română de Fotbal pentru a marca momentul așa cum se cuvine”, a mai explicat Aurel Popescu.

Vizualizări: 3,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: