Pandurii a investit bani grei în patru stadioane

Misiune dificilă pentru lichidatorul judiciar de la Pandurii. Acesta încearcă să identifice investițiile făcute de Pandurii în mai multe stadioane din județ și nu numai, pentru a vedea în ce măsură acestea pot fi valorificate. Clubul Pandurii a investit în stadioanele din Târgu Jiu și Drobeta Turnu Severin, acolo unde a jucat meciurile de Liga I, dar și la Motru și Rovinari, pentru echipa a doua și pentru juniori.

Lichidatorul a început încă din iulie demersurile pentru a inventaria activele clubului, în vederea valorificării. „O parte dintre bunurile debitorului sunt reprezentate de investiţii realizate în incinta unor active care nu îi aparţin, s-au solicitat informaţii de la proprietarii acestor active”, arată un raport al lichidatorului, care a făcut adrese către primăriile din Drobeta Turnu Severin, Rovinari. Motru și Târgu Jiu.

Investițiile de la Târgu Jiu nu pot fi folosite

Pandurii a făcut la Târgu Jiu modernizarea terenului nr. 1 și înlocuirea suprafeței de iarbă, dar și alte investiții în vestiare și nu numai. Pentru a putea face investițiile, a primit în comodat baza sportivă până în 2020. Din cauză că stadionul este în modernizare, Pandurii nu a putut folosi propriile investiții în ultimii doi ani. Mai mult, o serie de bunuri au fost mutate. „S-a constatat imposibilitatea folosirii structurilor materiale sportive de către club, deşi se investiseră importante fonduri în acestea; necesitatea  mutării  unora  dintre  bunurile  ce  au  făcut  obiectul  investiţiei,  pentru  evitarea  distrugerii  acestora  de lucrările de amploare, bunuri transportate la UPRUM Rovinari şi la Stadionul Municipal Drobeta Turnu Severin”, se arată în raportul lichidatorului.

Pandurii nu a făcut acte de predare cu primăriile

Primăria Motru răspundea la începutul lunii iulie lichidatorului că Pandurii nu a lăsat bunuri în custodie printr-un înscris oficial. Există însă documente care atestă că Pandurii poate folosi timp de 20 de ani, începând din 2008, gratuit terenul sintetic și utilitățile aferente pentru partidele oficiale ale juniorilor. Asta după ce Pandurii s-a angajat printr-un acord să realizeze: construirea unui teren de fotbal sintetic; montarea unei instalații de nocturnă pe terenul sintetic; montarea unei tabele electronice; montarea unei tribuna pentru spectatori la terenul sintetic; racordarea cu energie electrică și termică a utilităţilor de la terenul sintetic; amenajarea vestiarelor de la terenul sintetic; racordarea la sistemul de apă potabilă; racordarea la sistemul de canalizare a oraşului a terenului sintetic; - amenajarea accesului la terenul sintetic. Valoarea totală a investiţiei menţionată în acord era de 1.000.000 euro, nefiind clar cât din investiție a fost realizată.

Primăria Rovinari a comunicat la rândul ei că Asociaţia Clubul Sportiv Pandurii-Lignitul Tg-Jiu nu figurează în evidenţele fiscale cu bunuri mobile și imobile.

Vizualizări: 1,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: