Arestat după ce și-a omorât nevasta în bătaie

Crimă din nou într-un sat din Gorj, unde o femeie de 52 de ani și-a pierdut viața în urma loviturilor pe care le-a primit de la soțul ei. Cei doi au trăit împreună încă din tinerețe, dar de două decenii o țineau numai în certuri și scandaluri. Bătăile erau la ordinea zilei, în contextul în care bărbatul era de o gelozie rară, deși nu avea motive reale. Ajunsese să își bată consoarta zilnic, iar aceasta nu opunea nici un fel de rezistență de teamă să nu se facă de râs în sat, deși toată lumea știa de nenorocirile de care are parte.

Crima s-a produs în satul Piscoiu, din comuna Stejari, femeia dându-și sufletul încă de luni dimineața. Anchetatorii au strâns însă de abia acum probe suficiente încât să-l pună sub acuzare pe soțul acesteia. Bărbatul recunoaște faptele, dar nu crede că are vreo vină, deși pare conștient că va sta după gratii pentru tot restul vieții. La 58 de ani, Teodor Neagoe spune că era băut atunci când și-a lovit nevasta, el nereușind să fie prea coerent nici în fața anchetatorilor atunci când și-a recunoscut faptele. ”Eu am fost în stare de ebrietate, iar ea avut un amant cu care trăia de 20 de ani și de aia am bătut-o. Eu nu am fost beat, ea era mai beată decât mine. Ea le avea cu spirtul, bea de rupea. Îmi pare rău că am omorât-o că aveam patru copii cu ea. O să merg la pușcărie, ce pot să mai fac”, a declarat, incoerent, suspectul.

Bătută până la moarte

De 20 de ani de când își suspectează soția de infidelitate, Neagoe s-a apucat strașnic de tras la măsea, tot satul știindu-i de frică. Femeia a îndurat ani de umilință, iar luni de dimineață a trecut în lumea celor drepți, soțul ei chemând niște vecine să vadă ce a pățit aceasta de nu mai mișcă… de parcă nu era evident ce se întâmplase. ”Era lovită peste tot, la față, la picioare, la coaste, pe mâini, era numai vânătăi. L-am întrebat ce a făcut și zicea că ea a murit din cauza băuturii, nu că i-ar fi făcut el ceva”, ne-a precizat Aurelia Bărbuți, o vecină din sat care a mers acasă la familia Neagoe luni dimineața.

Oamenii au anunțat ulterior autoritățile și așa au intrat pe fir polițiștii și procurorul Emil Moța, o măsură față de Teodor Neagoe nefiind însă luată în acele momente, ci de abia marți după-amiază, când medicii legiști și-au spus punctul de vedere cu privire la cauzele decesului. Concluziile acestora nu-i sunt deloc favorabile individului, asta ducând acum și la arestarea sa preventivă pentru 29 de zile. ”S-a stabilit de către procuror, din probatoriul administrat până acum în această cauză, că învinuitul a exercitat acte de violență asupra soției sale. Leziunile constatate la necropsie se puteau produce prin lovire cu un corp dur, prin lovire propulsie de un plan dur, urmată de cădere la sol, și lovire cu corpuri dure, loviturile având legătură directă de cauzalitate cu decesul susnumitei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Gorj, procurorul Cristina Ciobanu.

Hulit de tot satul

La Piscoiu nimeni nu-l vorbește de bine pe Neagoe, individul fiind descris ca un tip extrem de violent. Până și tatăl său cere ca bărbatul să rămână cât mai mult timp după gratii. ”Să le spuneți celor de la Târgu Jiu să nu-l mai lase liber că o să vină acasă și acum o să mă ia la tupăială pe mine și pe nevastă-mea. Pe noi doi o să ne bată acum de o să ne omoare, că și până acum ne-a bătut. Să nu-l mai lase liber că ne omoară pe amândoi”, spunea, exasperat, Gheorghe Neagoe.

O noră a suspectului a povestit și ea că, de frică, deși era gravidă, ca să nu fie omorâtă în bătaie, a sărit de pe geam, de la etajul casei, reușind să fugă așa cum a putut până acasă la ai ei și nu s-a mai întors pe acolo până ieri, când a venit să-și conducă soacra pe ultimul drum. ”Era beat și am sărit pe geam că știam ce urma. De frica lui mai bine fugeai că altfel de omora în bătaie. Soacră-mea a venit recent pe la mine și spunea că nu apucă ea Crăciunul la câtă bătaie lua și uite că așa a și fost”, spune nora suspectului de crimă.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: