Poliţia locală dă sancţiuni simbolice pentru încălcarea legii

Mai mulţi comercianţi ambulanţi de produse de mâna a doua din Târgu Jiu, care vindeau marfa pe marginea străzii, au fost verificaţi de poliţiştii locali. Cei care nu aveau autorizaţie pentru a întreprinde astfel de activităţi au primit amenzi simbolice, de 100-200 de lei, dar marfa nu le-a fost confiscată.

Poliţiştii locali au dat buzna peste comercianţii stradali de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte second hand din municipiu. Cei care au fost descoperiţi că nu aveau documente de provenienţă a mărfii şi pentru comercializarea ei au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi modice. Este şi cazul unei femei de etnie romă care vinde ieri încălţăminte pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, lângă benzinăria Agip. „Poliţiştii locali din cadrul Biroului Comercial şi al Serviciului de Ordine Publică au acţionat pe raza municipiului Târgu Jiu pe linia combaterii şi prevenirii comerţului stradal cu produse uzate, pentru care nu există avize şi autorizaţii. În acest sens, au fost întocmite procese verbale de sancţionare prin care s-au aplicat amenzi cuprinse între 100 şi 200 de lei şi s-a dispus, ca măsură complementară, suspendarea activităţii comerciale.  Până în acest moment au fost identificate şase persoane care desfăşurau activităţi comerciale de comerţ ambulant neautorizat”, a declarat Albert Zorzon, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a municipiului Târgu Jiu.

comerciantii_de_second_hand_ridicati_de_politist

Reprezentanţii Poliţiei Locale mai spun că mărfurile fără acte nu au fost confiscate. Asta înseamnă că poliţiştii locali doar i-au ajutat pe comercianţii ilegali să-şi umple sacii cu produsele neconforme. „Nu a fost a fost niciun produs confiscat, nu ştiu de unde aveţi această informaţie. Odată ce este suspendată activitatea este normal să-şi strângă marfa de pe stradă”, a mai spus Albert Zorzon, fără să explice cum poate fi suspendată o activitate ilegală de comerţ ambulant, care ar trebui de fapt interzisă.

Cel mai probabil, comercianţii neconformi se vor întoarce în locurile obişnuite, după ce controalele poliţiştilor se vor încheia.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: