Armata caută peste o mie de rezervişti

Ministerul Apărării Naționale organizează o campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Pentru anul 2019 sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unităţi militare din 20 de judeţe.

Pentru înscriere, cetăţenii se pot prezenta atât la sediul centrului militar zonal/judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cât şi la oricare alt centru militar zonal/judeţean sau de sector, în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu.

Recrutările se fac până pe 23 august, pentru locuri disponibile în Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Se pot înscrie atât femeile, cât şi bărbaţii, cu vârstele cuprinse între 18 şi 55 de ani. Pregătirea durează nouă săptămâni. Rezerviştii militari pot continua să lucreze în orice domeniu şi primesc lunar şi câteva sute de lei din partea Armatei Române.

Vizualizări: 3,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: