Rețeta simplă de chec cu banane

O felie de chec cu banane sau Banana bread, pufos, dens și aromat, este rețeta ideală pentru un desert delicios. Alege rețeta care urmează, devenită virală pe Internet, Se prepară rapid, cu doar câteva ingrediente obișnuite, are o aromă intensă de banane și acea textură fină. 

Checul pufos cu banane este o rețetă extrem de simplă și nu presupune foarte multe ingrediente. 

Checul cu banane poate fi un desert elegant, dacă îl servești cu sos de caramel, bucățele de ciocolată sau o cupă de înghețată. 

Ingrediente;

    o cană de făină;

    1/2 cană cacao;

    o linguriță bicarbonat de sodiu;

    o linguriță sare;

    3 – 4 banane bine coapte, făcute piure;

    1/2 baton de unt (1/4 cană), topit;

    1/4 cană ulei;

    3/4 cană zahăr brun;

    2 ouă mari;

    2 linguri de extract de vanilie;

    o cană fulgi de ciocolată neagră.

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol ingredientele uscate: făină, cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea. În alt castron adaugă piureul de banane, untul topit, uleiul, zahărul brun, oul, vanilia și fulgii de ciocolată. Aluatul va fi ușor grunjos. Amestecă-le până se omogenizează bine.

Combină ingredientele uscate cu cele umede și amestecă-le bine, până când compoziția se omogenizează.

Toarnă amestecul într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Acoperă compoziția cu 1/4 cană fulgi de ciocolată.

Coace checul într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ o oră sau până când scobitoarea iese curată. Lasă-l să se răcească aproximativ 10 minute, apoi poate fi scos din tavă și servit.

Dacă intenționezi să mănânci acest desert în câteva zile, îl poți păstra într-un recipient ermetic la temperatura camerei, timp de 3 – 4 zile.

Vizualizări: 814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: