Perne pentru gravide – Ce model este ce mai potrivit?

Somnul unei femei în al doilea trimestru de sarcină devine adesea agitat din cauza disconfortului. O burtă în creștere poate fi inconfortabilă și devine dificil să te întinzi confortabil pe un pat plat. Este suficient să alegi perne pentru gravide, care-ți vor fi utile nu numai pentru normalizarea somnului, ci și după naștere, în timpul hrănirii. Astfel de accesorii îți oferă confort în timpul somnului. Perna permite gravidei să se întindă într-un mod confortabil pentru ea, fără să-i stea sub burtă ca o pernă obișnuită. În timpul sarcinii, corpul este reconstruit, iar sarcina pe spate și pe picioare crește. Folosind o pernă specială pentru gravide vei redistribui încărcătura în timp ce dormi sau te odihnești. Hrănirea bebelușului îți pune, de asemenea, stres pe spate. Când hrănești bebelușul, o pernă înfășurată în jurul taliei va sprijini suplimentar copilul și va elibera tensiunea de pe coloana vertebrală și de pe brațe. Poate fi folosită si ca bară de protecție în timp ce bebelușul se joacă și se odihnește.

Ce tipuri de perne pentru gravide există?
Exista mai multe tipuri de forme de perne pentru gravide, fiecare femeie putând să aleagă forma potrivită pentru ea.

În formă de U sau potcoavă. Aceasta este una dintre formele populare care este apreciată de femeile însărcinate. Perna îți susține perfect burta și spatele în același timp și este confortabil să dormi pe ambele părți. În timpul hrănirii, se transformă cu ușurință într-un scaun confortabil. Această formă are și o particularitate - datorită volumului său, este potrivită pentru a dormi numai pe paturi spațioase.

În formă de litera C. Marginea pentru tetieră este realizată cu un diametru mai mic, iar marginea care intră între picioare este mai groasă. Perna îmbrățișează întregul corp și îți permite să stai confortabil chiar și pe un pat destul de modest. 

În formă de G. Această formă a apărut relativ recent și ține cont de toate curbele corpului. Tetiera nu se îndoaie spre piept, ci imită un suport pentru cap. Fundul pernei este puțin mai lung. Acest lucru poate interfera uneori cu somnul, dar este convenabil să schimbi poziția corpului și este ușor de adaptat la poziția dorită.

În formă de J. Sunt modele cu dimensiuni mai mici decât tipurile de mai sus. Forma seamănă cu un baston de bomboane de Crăciun. Perna are un suport pentru cap, iar baza este situată pe aproape toată lungimea corpului. Este foarte convenabil să o așezi între genunchi, ceea ce va crea un confort suplimentar pentru picioarele obosite. De asemenea, o poți lua cu tine în călătorii și te poți întinde confortabil pe bancheta din spate. 

În formă de I. Este o pernă obișnuită cu lungimea de 170 sau 190 cm. Aceasta este cea mai ieftină, mai mică și mai practică opțiune, mai ales atunci când călătorești. Oferă confort în aproape orice poziție a corpului și este alegerea multor femei însărcinate.

Perne pentru gravide în formă de bumerang. O astfel de pernă are forma unui bumerang. Îți va susține în mod natural burta în timp ce dormi și va sta confortabil sub cap și între genunchi.

Nu există reguli standard de selecție a unei perne pentru gravide. Fiecare femeie trebuie să aleagă pentru ea însăși un model care să corespundă fiziologiei și cerințelor sale.

Vizualizări: 309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: