Artistul fotograf Teodor Dădălău va expune la Palatul Parlamentului

În scopul susţinerii valorilor de tradiţie şi cultură, valori care reprezintă un potenţial important pentru promovarea identităţii judeţului Gorj în spaţiul multicultural european, deputatul de Gorj Severus Militaru va sprijini realizarea unei fotoexpoziţii de proporţii, care va vernisată la începutul următoarei sesiuni parlamentare, la sala Constantin Brâncuşi a Palatului Parlamentului. Expoziţia va purta numele “Acasă la Brâncuşi” şi cuprinde 200 de tablouri ce vor prezenta Gorjul în imagini realizate de artistul fotograf gorjean, Teodor Dădălău, imagini care vor rămâne pe parcursul unei săptămâni la sala expoziţională din Parlament.

Referent în domeniul artistic la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Teodor Dădălău este apreciat deja pentru implicarea consecventă în descoperirea şi afirmarea ansamblului tradiţional gorjenesc, pe care l-a făcut cunoscut în multe colţuri ale lumii. Fotografiile artistului redau esenţa culturii şi a reperelor turistice din judeţ, devenind în timp o veritabilă carte de vizită a acestuia. Palmaresul său expoziţional include atât galerii prestigioase din România, dar şi SUA, Japonia, Belgia, Italia, Franţa (Parlamentul Francez), unde s-a remarcat prin maniera originală în care surprinde şi reprezintă identitatea Gorjului.

Aflat la primul mandat parlamentar, deputatul Severus Militaru consideră esenţial sprijinul oferit manifestărilor de cultură şi artă, mai ales când acestea promovează imaginea României, lucru care ar trebui să constituie un obiectiv comun pentru politicieni şi să reducă din lipsa de comunicare, acumulată în timp, între clasa politică şi societate. Odată cu deprinderea libertăţii trebuie să învăţăm să ne afirmăm identitatea în diversitatea culturală a valorilor Comunităţii Europene – precizează S. Militaru – solicitând administraţiilor locale implicare în susţinerea actului de cultură şi a celor care-l înfăptuiesc. 

Expoziţia din 21 – 26 septembrie, de la Palatul Parlamentului, este prima din seria unor proiecte derulate cu ajutorul cabinetului parlamentar, care au drept scop promovarea valorilor şi tradiţiilor judeţului Gorj într-un stil de exprimare artistică devenit nu doar cunoscut, ci şi din ce în ce mai solicitat în Europa. (P.R.)

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: