Aşa tată, aşa fiu!

Ion Călinoiu jr., audiat ieri ca martor în dosarul „Mafia permiselor”, a fost compătimit din priviri de oamenii din sala de judecată. Cum nu ştia el cum se face o fişă medicală, deşi este farmacist, ba chiar consilier al unui secretar de stat din Ministerul Sănătăţii. Cum nu-l cunoştea el pe taximetristul pe care l-a trimis cu 500 de lei să-i ia fişa medicală necesară pentru permisul de vânătoare şi cum nu şi-a dat seama că dă şpagă, deşi chitanţa a fost doar pe 100 sau 200 de lei. Chiar, i-o fi ridicat cineva permisul de vânătoare, obţinut pe baza unei fişe medicale luată pe şpagă? Şi nu doar din motive de şpagă, ci şi de intelect. Asta micu’ a zis ieri în faţa judecătorilor că şi-a luat fişa medicală astă-toamnă, deşi prima declaraţie pe această temă a dat-o în faţa procurorilor în ianuarie anul trecut. A fost nevoie de mai multe întrebări ajutătoare de la avocaţi şi procuror, pentru ca Ionuţ Mădălin Călinoiu să admită că fapta s-a petrecut în 2013.

Că atât îl duce capul pe Călinoiu jr. nu ar fi o problemă de interes public, dacă partidul nu l-ar fi înfipt şi pe el într-un post plătit aiurea din bani publici. Asta după ce şi-a băgat în insolvenţă farmacia, cu care a dat ţepe de sute de mii de euro. Că tot vorbea ieri Ponta de evazioniştii care sunt ajutaţi de judecători să scape de datorii, prin insolvenţă în urma căreia nu mai plăteşte nimeni.

Măcar juniorul nu produce atât de mult rău cât a făcut şi încă mai face tatăl său. Ion Călinoiu senior, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, contribuie zi de zi la cel mai mare rău produs judeţului în ultimii 25 de ani: distrugerea mineritului şi energiei. Călinoiu spunea şi ieri că niciodată Complexul Energetic nu a dus-o financiar mai bine ca acum. Asta deşi are pierderi de zeci de milioane de euro, datorii de sute de milioane de euro, este în pragul insolvenţei, propune închiderea unor cariere şi termocentrale şi cariere şi va da afară, în primă fază, 3.000 de angajaţi. Dacă niciodată nu a fost mai bine, oare cum ar fi fost dacă era rău? Călinoiu spune că aşa e el, mai optimist. Să-i spună cineva că e prostie, nu optimism.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: