Iovan: Nu am semnat un acord cu administraţia CE Oltenia

Liderul Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, spune că nu a semnat niciun acord cu administraţia CE Oltenia, aşa cum au făcut alte grupări sindicale. Iovan a precizat însă că ar bate palma în orice moment cu mai-marii complexului dacă i-ar garanta că membrii săi nu vor pierde din drepturile pe care le-au avut până la finele anului trecut. Sindicalistul a precizat că astăzi va merge în Bucureşti pentru a picheta sediul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) alături de Sindicatul Mine Energie Oltenia şi alte sindicate din domeniul energiei.

Reporter: Se vehiculează faptul că mai multe sindicate au semnat un acord cu administraţia. Sindicatul dvs. a făcut o astfel de înţelegere?

Eugen Iovan: Nu. Nici nu a fost o discuţie, nu mi-a propus nimeni aşa ceva. Nu m-a contactat absolut nimeni să port o asemenea discuţie.

Rep.: Dacă v-ar propune administraţia să faceţi o înţelegere, aţi accepta?

E.I.: Dacă nu se pierd din drepturile de care au beneficiat salariaţii, membrii mei ai Energia Turceni, fără niciun fel de rezervă aş semna o asemenea înţelegere, dar, bineînţeles, să fie legală, să o înregistrăm la ITM şi tot ce trebuie.

Rep.: Susţineţi propunerea cu prelungirea Contractului Colectiv de Muncă cu două luni?

E.I.: Da. Este o hotărâre în unanimitate a Federaţiei „Univers” pentru a solicita prelungirea acestui contract până la încheierea unuia nou. Şi salariaţii să beneficieze în continuare de aceleaşi drepturi. Poate chiar şi mai puţin, 30 de zile. Dacă îl prelungim 30 de zile şi salariaţii beneficiază în continuare de aceleaşi drepturi şi aceleaşi facilităţi, nu văd care ar fi impedimentul.

Rep.: Ştim că Sindicatul Energia Turceni nu mai ia parte la miting. Ce veţi face joi, când ceilalţi colegi vor protesta în Piaţa Prefecturii?

E.I.: Noi suntem joi la Bucureşti. Mergem la ANRE, să pichetăm acolo, pentru că ANRE este stat în stat. Acolo e piedica mare de avem probleme cu realizarea bugetului. Merg sindicatele din energie, plus sindicatul SMEO, condus de Gabi Căldăruşe.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: