Davițoiu: Taie de la angajați ca să acopere pierderea de anul trecut

Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, crede că CE Oltenia nu va scăpa de insolvență chiar dacă va tăia aproape 40% din veniturile angajaților. Mai mult, Davițoiu a spus într-un interviu la Radio Infinit că actuala conducere face aceste tăieri pentru a acoperi pierderea de anul trecut.

Reporter: CE Oltenia a publicat o listă de reduceri pe care le va face. De la marea companie care trebuia să salveze Oltenia, am ajuns la o companie care este o povară sau cum?

Nicolae Davițoiu: Spunea domnul Florescu (n-red Ciprian Florescu, vicepreședinte PSD Gorj)  că s-a muncit ca sediul companiei să fie la Târgu Jiu. Păi de aia s-a muncit, ca să fie aici să se implice cât mai mult politicul. Este foarte politizat în momentul de față, prin foarte desele reorganizări, în loc să pună accentul pe vânzarea de energie, care e activitatea principală. Nu e nici sportul, nici mutările unor oameni incomozi dintr-o carieră în alta.

Rep.: Sunt și acele datorii istorice. Nu pot fi recuperate, trebuie și o voință istorică.

N.D.: Și strategia e greșită. Au cumpărat în contul unei datorii termocentrala de la Brăila, care a fost o gaură în fiecare lună. Ea nu a produs și acei oameni au fost plătiți degeaba. Tot politic au luat și Termoficarea de la Craiova. Acum se vede foarte clar că mulți din membrii CE Oltenia ies în presă și spun că dacă nu vor fi acceptate aceste reduceri CEO va intra în insolvență. Ce vă spuneam eu acum doi ani. Ar trebui mai bine să fie repornită economia, să dea drumul la construcția de autostrăzi, să dea drumul la investițiile care au fost anunțate în ultimii trei ani. Dar ați văzut că ei taie investițiile. Dacă s-ar reporni economia s-ar mări cu 20-30% consumul de energie. Degeaba se duc și implică factorul politic. Se duc și se plimbă, nu rezolvă nimic. 

Rep.: Tăierile asigură ce? Funcționarea companiei, banii pentru certificate?

N.D.: Nu, asigură pierderea pe anul trecut. Ei anul trecut, pe ultimele două luni, au stornat facturile pentru a avea cât de cât profit. Bagă facturile pe actualul trimestru. Totul se duce pe râpă. Ei ascund o situație foarte proastă a companiei. Se bucură că externalizează Berbeștiul, scade fondul de salarii, dar scad și veniturile, și producția.

Rep.: Dacă se fac aceste tăieri scapă CEO de insolvență?

N.D.: Cu toate acele tăieri CE Oltenia va intra în insolvență.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: