Ascundea zeci de mii de pachete de ţigări într-o maşină cu acte false

Un control de rutină al poliţiştilor din Bengeşti Ciocadia s-a lăsat cu rezultate spectaculoase. Aceştia au oprit în trafic sâmbătă, 9 iulie, un şofer de 40 de ani din Suveava. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că plăcuţele de înmatriculare figurează atribuite unui alt autoturism, iar cu seria de şasiu a autoutilitarei verificate este înregistrat un alt autoturism.  Cu ocazia controlului, conducătorul auto a prezentat poliţiştilor mai multe documente, despre care există suspiciunea că sunt false, fapt pentru care s-a dispus reţinerea acestora pentru cercetări, arată IPJ Gorj. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În urma continuării cercetărilor, s-a procedat la efectuarea unui control, ocazie cu care, în capitonajul întregului interior al autoutilitarei au fost identificate mai multe ţigări de provenienţă străină, netimbrate, ambalate în pachete şi cartuşe.

"O echipă operativă constituită din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice a continuat cercetările, ocazie cu care au fost identificate, în total de 481.860 de ţigarete, respectiv 24.093 de pachete de ţigări de diferite mărci.  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă", arată IPJ Gorj într-un comunicat. Suspectul a fost reţinut duminică pentru 24 de ore.

Vizualizări: 1,968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: