Cum te speli corect pe față pentru a avea o piele sănătoasă

A avea o piele îngrijită mai ales pe faţă este un ideal al oricărei persoane, dar pentru acest lucru trebuie să asiguri o îngrijire corespunzătoare şi timp acesei operaţiuni. Deși pare un proces extrem de simplu și banal, specialiștii vin cu recomandări menite să contribuie la menținerea sănătății pielii.

Cei mai mulți oameni se spală o singură dată pe zi pe faţă dar recomandarea specialiștilor este ca această rutină să se întâmple de două ori pe zi: dimineața și seara. Dar dacă alegi să te speli numai o singură dată, atunci fă-o seara, pentru a te curăța de toate impuritățile depuse pe ten de-a lungul zilei.

Persoanele care se spală pe față de mai mult de două ori pe zi riscă să se confrunte cu diverse iritații, să-și strice bariera naturală de protecție a pielii sau chiar să își usuce excesiv tenul.

Dar chiar dacă te speli și de două ori pe zi pe față, parcă tot nu e suficient. Verifică pentru început ce produse de demachiere folosești. În cazul în care nu ai adoptat acest pas în rutina ta, organizază-te în acest sens. Prin demachiere, îți cureți pielea de produsele de machiaj, dar și de impuritățile adunate de-a lungul zilei.

Îți vor fi utile produse fără parfum sau fără alcool. Apoi, ia pe rând și restul produselor cosmetice pe care alegi să le aplici pe fața ta. De exemplu, și gelul de curățare trebuie să aibă în compoziția lui ingrediente curate și să fie non-abraziv.

Atunci când îl aplici pe suprafața tenului, masează pielea cu vârful degetelor, fără a freca cu putere. Nu e nevoie să insisți foarte mult, deoarece produsul aplicat va face restul pentru tine. Nu uita că, înainte de a îți curăța tenul, e important să îți igienizezi mâinile.

Clătește-ți fața cu apă călduță din abundență, iar la final tamponează ușor suprafața pielii cu un prosop moale pentru a absorbi excesul de apă. Evită mișcările energice de frecare deoarece tenul tău va fi agresat, iar în timp te poți confrunta cu senzații de usturime, iritații sau sensibilitate crescută.

Vizualizări: 609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: