Numărul flotanților, în creștere înainte de alegerile de duminică

Puținul timp rămas până la data desfășurării alegerilor locale îi aduce pe unii dintre alegătorii gorjeni nu doar în secțiile de vot, ci și la ghișeele celor de la Evidența Populației, acolo unde oamenii își reînnoiesc actele de identitate sau, cel mai adesea, obțin viza de flotant într-o anumită localitate. Cei mai mulți spun că nu are nicio legătură demersul lor cu alegerile din 5 iunie, însă cifrele arată o creștere semnificativă a numărului solicitanților.

La Târgu Cărbunești, care are 12 localități arondate la Serviciul de Evidența Populației, numărul solicitanților a crescut în ultimele două săptămâni de zece ori, în sensul că înainte erau 1-2 persoane care cereau zilnic o viză de flotant, iar acum sunt circa 20.
Acest lucru e vizibil și cu ochiul liber, la ghișeul cu pricina fiind mai tot timpul coadă. Oamenii diverse explicații și încearcă să nu lege alegerile cu demersul lor. „Trebuie să mergem și la vot, la urma urmei. Stau aici de vreo trei ani și e o ocazie bună să îmi fac actele. Nu e musai pentru vot”, spune un bărbat aflat la coadă. Ca el sunt mulți alții, comunele cele mai solicitate de flotanți fiind Vladimir și Scoarța. Ultima este mai aproape de Târgu Jiu, iar secretarul de aici, Alin Sucea, spune că oamenii au proprietăți în ambele localități, iar unii preferă Scoarța ca localitate de domiciliu. „Cei mai mulți dintre solicitanți sunt cetățeni care au proprietăți și la Târgu Jiu și la Scoarța și vor acum să domicilieze pe Scoarța. Mai este și o a doua categorie, a celor care au fost luați în spațiu de cetățeni ai comunei Scoarța și au făcut viza de flotant pe raza comunei noastre. Nu știu însă dacă are legătură cu alegerile, nu avem cum să precizăm așa ceva”, explică secretarul.
Oamenii sunt însă sinceri și spun că îi interesează și cu cine votează duminică și de aceea își rezolvă problemele cu actele pe ultima sută de metri. „Aș fi vrut să votez la Târgu Jiu, dar acum, dacă am viză pe Vladimir înțeleg că acolo trebuie să votez. O să fie o ștampilă în plus la alegeri, poate mai multe, că o să-i votez pe toți de pe listă”, spune un solicitant de viză de flotant, un vecin de-al său ținându-i isonul. „Candidații îi prostesc pe oameni ca să meargă să voteze că fac și dreg, dar după alegeri nu mai au nicio treabă cu omul de rând. Acum, normal că oamenii trebuie să își aranjeze buletinul ca să poată vota, dar asta nu e ceva ilegal. Din contră, toți avem dreptul să votăm”, a spus bărbatul aflat la coadă în așteptarea vizei de flotant.

Vizualizări: 620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: