Asigurați un mediu curat și sigur în clădirile rezidențiale cu ajutorul sterilizatoarelor UV

Grija pentru sănătate presupune un regim de viață echilibrat și urmarea consecventă a unor reguli de curățenie și igienă, atât în ceea ce privește propriul corp, cât și mediul în care persoanele locuiesc și își desfășoară activitatea. De multe ori, inamicii nevăzuți ai sănătății se găsesc chiar în interiorul locuinței, provocând afecțiuni acute sau cronice, agravându-le pe cele existente, declanșând și perpetuând alergii. Asigurarea unui mediu curat și sigur în clădirile rezidențiale trebuie să fie o prioritate pentru locatari, iar dezinfecția apei și a aerului cu ajutorul unor sterilizatoare UV este soluția optimă pentru o purificare eficientă și sigură, ușor de implementat și de întreținut.

Tipuri de sterilizatoare UV pentru clădirile rezidențiale
Deși nu se vede, pericolul germenilor din apă și din aerul respirat în clădirile rezidențiale este real și poate afecta sănătatea oamenilor. Silențioase și ușor de integrat în instalațiile existente, sterilizatoarele UV elimină 99,99 % dintre germenii prezenți în apă sau în aerul din interiorul caselor sau apartamentelor. Există soluții UV profesionale pentru fiecare mediu, care se adaptează optim în clădirile rezidențiale.

Sterilizatoare UV pentru apă: Asigurați-vă că apa consumată este lipsită de bacterii și viruși
Sterilizarea apei cu ultraviolete este o soluție tehnică de tratare a apei care se impune tot mai mult în prezent, atât în aplicațiile municipale, cât și în aplicațiile rezidențiale. Fie că este utilizată de compania furnizoare a apei către populație, fie că este implementată la nivel de cartiere rezidențiale sau chiar în case sau apartamente, purificarea cu ajutorul sterilizatoarelor UV asigură o apă pură microbiologic, sigură pentru consum. Efectul radiației UVC produse de lămpi UV este germicid, bactericid, virucid, biocid, distrugând până la 99.99% din microorganismele rezistente la clor, cum ar fi Cryptosporidium și Giardia, bacterii ca E. Coli, alge și virusuri. 

Apa de consum este astfel lipsită de microorganisme periculoase pentru sănătate, iar tratarea UV este eficientă din punct de vedere energetic și nu folosește substanțe chimice. Sterilizatoarele UV pentru uz casnic se montează ușor în conductele de alimentare cu apă, își adaptează funcționarea în funcție de debit, sunt 100% sigure pentru sănătatea oamenilor și sunt garantate pentru mii de ore de funcționare. Echipamentele consumabile se înlocuiesc ușor. Investiția într-un sterilizator UV pentru dezinfecția apei este o investiție cu beneficii pe termen lung, prin care se asigură o apă pură direct la robinetul consumatorului.

Sterilizatoare UV pentru aer: Curățați aerul din interiorul locuinței de microorganisme și alergeni
Pentru persoanele sensibile sau pentru cele care suferă de alergii, calitatea aerului respirat este esențială. Chiar și cele mai robuste persoane pot dezvolta la un moment dat probleme de sănătate dacă aerul din încăperi este umed, impur și plin de microorganisme ca bacterii, virusuri, mucegaiuri. Sistemele de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) au devenit o constantă în tot mai multe locuințe, asigurând confortul termic necesar desfășurării activităților curente. Unul dintre neajunsurile lor este calitatea aerului respirat de persoanele din încăperi. Funcționare continuă a acestor dispozitive le face vulnerabile la depunerile de biofilm, iar aerul rezultat poate fi mediul în care se dezvoltă o serie de microorganisme și de alergeni. 

Instalarea unui sterilizator cu lămpi UV în interiorul aparatelor HVAC asigură dezinfectarea în mod omogen a fluxul de aer din tubulaturile acestora. Încărcătura microbiană care trece printre lămpile cu lumină germicidală este eliminată în proporție de 99,99 % și astfel se oprește răspândirea agenților patogeni periculoși în interiorul clădirilor.

Sterilizatoare UV pentru apa de piscină: Mențineți apa piscinei curată și sigură pentru înotători
Pe cât de distractiv și relaxant poate fi înotul în propria curte, întreținerea unei piscine necesită anumite eforturi, de la alimentarea cu apă curată și sigură pentru înotători și până la curățarea ei și a sistemelor de pompare a apei. Montarea unui sterilizator cu lămpi UV este un demers cu o serie de beneficii. Se întreține ușor, nu ocupă mult spațiu, consumă puțin, în funcție de debitul apei, realizează o dezinfecție eficientă prin eliminarea microorganismelor dăunătoare, fără substanțe chimice. Apa tratată sub acțiunea razelor UV este curată și sigură pentru înotători, nu miroase a clor și nu provoacă iritații pe piele, infecții ale mucoaselor sau probleme respiratorii.

Recomandarea SPECTRA PROFESSIONAL UV SOLUTIONS
Spectra Professional UV Solutions recomandă soluții inovatoare și eficiente, în funcție de aplicații, de caracteristicile mediului și ale instalațiilor de apă și aer existente. Pentru tratarea apei, un dispozitiv care și-a dovedit eficiența, sistemul său fiind testat de terțe părți și validat de organisme internaționale de protecție a mediului, este  ProLine PQ de la Nuvonic. Utilizat pentru tratarea apelor municipale în comunitățile mici și mijlocii, sterilizatorul folosește lămpi UV de presiune medie pentru a elimina microorganismele dăunătoare, a reduce sarcina biologică și a proteja împotriva depunerilor organice (biofilm). Sistemul său de control măsoară debitul apei, transmitanța și calculează doza necesară de UV pentru distrugerea germenilor.

Unul dintre cele mai versatile sterilizatoare UV este Spectron LBX de la Wedeco, utilizat atât pentru purificarea apelor potabile, cât și pentru ape uzate, cu putere adaptabilă de la ape curate și până la cele cu transmitanță UV scăzută. Este o soluție recomandată pentru ape cu debite de la 2,6 mᶟ/h până la 1346 mᶟ/h. Seria de sterilizatoare UV LBX este ușor de personalizat, pentru a se potrivi cerințelor specifice ale amplasamentului. Sistemele sunt economice din punct de vedere energetic, iar lămpile din dotare au o durată mare de funcționare, de până la 14000 de ore.

Sterilizatoarele UV apă recomandate de Spectra se montează ușor în instalațiile de apă existente, au capacitatea de autoreglare a puterii de funcționare și se curăță automat, după ce senzorii din sistemul lor de funcționare detectează necesitatea curățării tuburilor de quartz în care sunt introduse lămpile generatoare de lumină germicidală.

Pentru dezinfecția aerului din clădirile rezidențiale, Spectra Professional UV Solutions recomandă sterilizatoare UV aer care se montează în instalațiile aparatelor HVAC sau în interiorul conductelor. UV Duct SQ produs de Light Progress, dotat cu 4 lămpi UV, este un sterilizator foarte versatil pentru dezinfecție aer în tubulatura HVAC, cu o formă concepută pentru a se adapta rapid la diferite aplicații. Funcționarea lui în aparatele de încălzire, răcire și ventilare creează o secțiune care oprește dezvoltarea virusurilor, bacteriilor, mucegaiurilor și sporilor, microorganisme foarte periculoase pentru sănătate.

Sterilizatorul UV Rack, produs tot de Light Progress, a fost proiectat pentru tratarea aerului în conducte și poate fi aplicat în interiorul părții finale a centralei de tratare a aerului, în scopul de a igieniza și suprafețele acesteia. Suportul de prindere este reglabil, astfel încât să se potrivească dimensiunilor conductei. Dezinfecția fluxului de aer din tubulatura HVAC se face în mod omogen, eliminându-se încărcătura microbiană, ceea ce face ca aerul din interiorul clădirilor să fie curat, fără agenți patogeni periculoși.

Concluzii
Pentru un mediu curat și sigur în clădirile rezidențiale, echipamentele de sterilizare UV pentru apă și aer sunt soluții optime, cu ajutorul cărora se obțin rezultate remarcabile în purificarea apei potabile, a apelor din piscine și a aerului din locuințe. Dispozitive versatile și adaptabile în cadrul instalațiilor existente, sterilizatoarele UV elimină 99,99 % din microorganismele periculoase din apă și din aer, sunt eficiente energetic și au costuri mici de întreținere. Instalarea dispozitivelor UV pentru uz rezidențial este o investiție în sănătatea și siguranța locatarilor.

Vizualizări: 1,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: