Asistații social din Licurici ajută comuna să fie mai frumoasă

Primăria Licurici are un plan bine pus la punct pentru ca persoanele beneficiare să ajutoare sociale să dea ceva înapoi localității. Încă de la începutul anului a fost aprobat în Consiliul Local un plan pe întreg anul 2016, cu acțiunile pe care trebuie să le presteze persoanele asistate social care sunt apte de muncă.

În lunile de vară și de toamnă sunt prevăzute cele mai multe acțiuni la care participă beneficiarii de venit minim garantat din Licurici. Printre acțiunile prevăzute în hotărârea de consiliu local sunt: decolmatarea și întreținerea canalului Rogoaza, prin îndepărtarea lăstărișului și colectarea reziduurilor; decolmatarea șanțurilor și rigolelor din comună, prin îndepărtarea vegetației, curățirea malului, săpat manual, întreținerea acostamentului; lucrări de întreținere la pârâul Totea, prin acțiuni de consolidare la punctul pepiniera. Alte lucrări de interes public la care participă asistații social din Licurici sunt asigurarea stocurilor de combustibil solid (lemne și cărbune) pentru școli; diferite activități de întreținere și reparații ocazionate de producerea unor fenomene naturale cum ar fi inundațiile și alunecările de teren, vântul puternic sau incendiile.

În planul elaborat de primărie sunt și câteva activități cu caracter permanent în care sunt implicați asistații social, cum ar fi: îndepărtarea mărăcinișurilor, a resturilor vegetale, întreținerea gardurilor la cimitirele din satele Licurici, Frumușei, Negreni și Totea; colectarea selectivă a deșeurilor; lucrări de întreținere la instituțiile publice de pe raza localității.

FINANȚARE

Primăria Licurici a solicitat 100 de mii de lei sprijin de la guvern pentru decolmatarea unui pârâu afectat de inundații. Banii nu au fost alocați din fondul de rezervă, solicitarea urmând a fi redepusă la Ministerul Mediului, cel care alocă sume în acest sens.

Vizualizări: 2,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: