Asociaţia lui Angheloiu a reziliat contractul cu Bayon

Firma de salubrizare Bayon, cea care câştigase licitaţia organizată de asociaţia Consiliului Judeţean Gorj, ADIS, la începutul acestui an, a părăsit Gorjul fără să dea vreo explicaţie celui care a contractat-o. Prin urmare, Radu Angheloiu, preşedintele ADIS, a reziliat contractul.

Potrivit lui Radu Angheloiu, firma Bayon nu a mai răspuns sub nicio formă la telefon sau la fax. Pur şi simplu au dispărut din Gorj lăsând în urma lor mormane de gunoaie cu care primarii celor 12 localităţi, membre ADIS, au fost nevoiţi să se descurce. „De la un anumit moment nici măcar telefonic sau prin fax nu au mai putut fi contactaţi. S-au făcut notificări, am încercat toate posibilităţile dar nu au răspuns solicitărilor noastre şi atunci s-a luat măsura rezilierii contractului”, a declarat Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Chiar dacă firma Bayon a încălcat serios clauzele contractului, numai primăria Bumbeşti Jiu a îndrăznit să acţioneze în instanţă operatorul de salubrizare pentru că nu s-a mai prezentat să strângă gunoiul din oraş. Despre asociaţia intracomunitară ADIS nu s-ar zice că a avut prea mult de pierdut de pe urma rezilierii contractului ba chiar a avut chiar de câştigat. „La momentul adjudecării, firma s-a obligat să respecte absolut toate clauzele contractului, pentru că au fost clauze, au fost depuse redevenţe ba chiar a fost depusă o sumă drept garanţie în conturile ADIS, nu mai ştiu exact valoarea sumei”, a declarat Radu Angheloiu. Toate primăriile implicate în acest proiect au decis prin hotărâre de consiliu local să renunţe la serviciile firmei Bayon, majoritatea dintre ele semnând contracte de colectare cu Polaris M Holding.

Pe viitor, potrivit lui Radu Angheloiu, judeţul Gorj este implicat într-un alt proiect desfăşurat tot prin intermediul asociaţiei ADIS şi care are acelaşi scop, gestionarea corespunzătoare a deşeurilor de pe raza judeţului. „În perspectivă există un proiect de lungă durată în valoare de 67 milioane de euro ce are termen de implementare până în 2030. Gorjul a fost ales alături de alte şase judeţe să facă parte din proiect tocmai pentru că nu are aşa mari probleme în acest sector. La nivelul Consiliului Judeţean Gorj s-a format deja o echipă care se ocupă de implementarea lui în Gorj urmând ca până în 2011 să fie aprobat”, a adăugat Radu Angheloiu.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: