Finanţarea Avi Instant a pus sigiliu pe biroul lui Drăguşin

Conflictul dintre şeful Direcţiei Agricole Judeţene şi fostul director adjunct ia amploare. În urmă cu două zile, Aurel Tomescu a pus sigiliu pe biroul lui Virgil Drăguşin motivând că acolo se află documente foarte importante pentru instituţie. Acesta spune că biroul va fi deschis doar de către DNA pentru finalizarea anchetelor sau de către o altă persoană ce va ocupa un post de conducere. La rândul său, Drăguşin consideră că această măsură este ilegală şi abuzivă. Fostul director Drăguşin poate fi găsit acum în biroul contabililor.

Directorul Direcţiei Agricole Gorj, Aurel Tomescu, a sesizat şi Direcţia Naţională Anticorupţie, căreia îi solicită să verifice dacă banii acordaţi din 2005 şi până anul trecut societăţii Avi Instant Târgu Jiu s-a făcut conform legii. În acest timp patru directori au ocupat scaunul de şef al instituţiei: Mihail Corlan, Virgil Drăguşin, Petre Tomoiu si Petrică Valeriu. Scandalul iscat la nivelul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj, în urma problemelor legate de modul în care au fost acordate fondurile societăţii Avi Instant, a culminat cu sigilarea biroului lui Virgil Drăguşin, fostul director adjunct, de către Aurel Tomescu, şeful instituţiei. Tomescu spune că a pus sigiliu deoarece în acel birou sunt acte foarte importante pentru instituţie. „Acela nu este biroul lui Drăguşin cum nici acesta nu e biroul meu. Ambele sunt birouri ale instituţiei. Am pus sigiliu deoarece acolo sunt registre şi documente foarte importante pentru instituţie. Nu mi se părea normal să poată intra toată lumea la orice oră dorea fiecare”, a declarat Aurel Tomescu, directorul DADR Gorj.

“Nu avea competenţa de a pune sigiliu”

Virgil Drăguşin consideră că măsura luată de către şeful său este una abuzivă motivând că sigiliu nu putea fi pus decât de către organele competente. “Ultima dată am intrat în acest birou joia trecută, în prezenţa sa. Îmi trebuia o notă de constatare nefinalizată pe care o aveam pe calculator. Pentru a o duce la capăt a fost nevoie să o iau pe stick. Nu ştiu ce nevoie era de sigiliu de moment ce uşa era închisă, iar cheia era la dumnealui. În afară de asta Aurel Tomescu nu avea competenţa de a pune sigiliu”, a declarat Virgil Drăguşin.

Totodată, fostul director adjunct consideră că documentele din biroul sigilat nu sunt de mare importanţă. “Nu ştiu despre documente importante vorbeşte Aurel Tomescu deoarece acolo nu se află decât documente din activitatea operativă a instituţiei”, a mai precizat Virgil Drăguşin. Aurel Tomescu spune că biroul va fi desigilat doar de către DNA pentru finalizarea anchetei sau de către o altă persoană ce va ocupa o funcţie de conducere. “Biroul va fi deschis doar în prezenţa DNA sau a unei alte persoane care va ocupa funcţia de şef serviciu ori un alt post de conducere”, a declarat Aurel Tomescu.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: