Electra aproape înfiinţată, începe bătălia pe posturi

Toate societăţile care urmează să fie în componenţa companiei Electra, cu excepţia CE Craiova, au aprobat vineri, în Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) procesul de reorganizare şi înfiinţare a gigantului energetic. Şedinţa la CE Craiova a fost amânată până la soluţionarea cauzei introduse de Fondul Proprietatea la Tribunalul Dolj. Soluţionarea contestaţiei ar putea fi în săptămânile următoare, urmând apoi înregistrarea la Registrul Comerţului. Aşadar, dat fiind că înfiinţarea Electra este aproape, începe bătălia pentru posturile în cele nouă sucursale, miniere şi energetice, din care patru sunt în Gorj.

Înfiinţarea Electra mai are un hop. În acest moment se aşteaptă terminarea procesului deschis de Fondul Proprietatea (FP) la Tribunalul Dolj. Franklin Templeton a formulat, în numele Fondului Proprietatea, două cereri de suspendare a fuziunii societăţilor ce vor constitui Electra şi Hidroenergetica: una împotriva Complexului Energetic Craiova şi una împotriva Nuclearelectrica. Tribunalul Craiova a aprobat pe 18 noiembrie 2010 prima cerere, iar cea de-a doua cerere este în curs de analiză la Tribunalul Bucureşti. AGA la CE Craiova va avea loc imediat după soluţionarea contestaţiei, care se presupune a avea loc în aceste săptămâni. După aceea, urmează depunerea actelor la Registrul Comerţului.

Fondul Proprietatea este acţionar în majoritatea companiilor implicate în acest proiect de reorganizare a sectorului energetic românesc.

Patru sucursale în Gorj

Până la soluţionarea contestaţiei, cei interesaţi de conducerile sucursalelor trag sforile pentru a prinde un loc în noua companie. Se cunoaşte că Electra va fi organizată pe sucursale, nouă la număr, dintre care patru în Gorj. La sucursala formată la Turceni, pe parte de energie, par să fie în luptă actualul director al complexului Octavian Graure şi fostul director Marian Motocu. La Rovinari, interesat ar fi fostul director general Ion Pisc.

Sucursala Minieră pare să fie dorită de cei mai mulţi, aici lupta fiind mai acerbă. Doi dintre cei care aspiră la conducerea acestei sucursale sunt actualul director al SNLO, Daniel Burlan şi directorul de la CE Rovinari, Tiberiu Trotea. Nici sucursala hidro nu este de neglijat, cei de la UNPR dorind funcţia de director.  

COMPONENŢĂ

Electra SA ar urma să fie formată din complexurile energetic Turceni, Rovinari şi Craiova, Nuclearelectrica, SH Râmnicu Vâlcea, SH Sibiu, SH Târgu Jiu, sucursale (fără personalitate juridică) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Râmnicu Vâlcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: