Astăzi, bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Tinerii din judeţul Gorj care au absolvit anul acesta liceul, facultatea, şcoala profesională sau o altă formă de învăţământ şi care nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă vor putea să-şi încerce astăzi norocul la bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Gorj pentru absolvenţi. Aproape 40 de angajatori şi-au confirmat prezenţa la această bursă. Aceştia vin în întâmpinarea tinerilor absolvenţi cu peste 400 de locuri de muncă. Cele mai multe sunt destinate absolvenţilor cu studii medii.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează astăzi bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Evenimentul va debuta la orele 10. Tinerii absolvenţi din judeţ vor putea să-şi găsească un loc de muncă, la bursă fiind prezenţi agenţi economici din mai multe domenii de activitate. „Am contactat 189 de angajatori, 36 au confirmat participarea însă cu siguranţă vor fi mai mulţi. Aceştia oferă 427 de locuri de muncă. Dintre meseriile solicitate de către angajatorii care vor fi prezenţi la această bursă menţionăm: confecţioner îmbrăcăminte, croitor, lucrător gestionar, lăcătuş mecanic, şofer autocamion, agent de turism, vânzător, dulgher, fierar betonist, barman, ospătar, muncitor necalificat, iar pentru persoanele cu studii superioare: ingineri, consultant asigurări, consultant financiar, şef serviciu comerţ”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Anul acesta circa 1600 de tineri absolvenţi din judeţul Gorj au devenit şomeri la încheierea studiilor. Agenţii economici care vor angaja absolvenţi vor beneficia de subvenţii de la stat, care se acordă pentru o perioadă de un an şi al căror cuantum diferă în funcţie de forma de învăţământ absolvită de cei pe care vor să-i angajeze.

La această bursă pot participa şi persoanele care nu au absolvit anul acesta o formă de învăţământ, însă prioritate vor avea absolvenţii, spune conducerea AJOFM Gorj. 

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: