Noi funcţii de conducere scoase la concurs de instituţiile publice

Luna viitoare vor avea loc concursuri pentru ocuparea unor posturi de conducere la două instituţii judeţene. A fost scos la concurs atât postul de şef la Serviciul Juridic din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, cât şi un post de director adjunct în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj. Ambele posturi sunt înfiinţate anul acesta. În ceea ce priveşte postul de director adjunct la APIA, este pentru a doua oară în ultimele două luni în care se încearcă promovarea unei persoane pe acest post.

Consiliul Judeţean Gorj organizează concurs de promovare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei publice de conducere de şef serviciu la Serviciul Juridic - Contencios al Direcţiei Juridice şi Dezvoltarea Capacităţii Administrative. Conform purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean, Oana Paloş, postul a fost înfiinţat în luna mai şi este ocupat temporar de Leontin Isuf, consilier juridic superior în cadrul direcţiei. “Este un concurs de promovare, se pot înscrie şi persoane din afara Consiliului Judeţean care întrunesc condiţiile, să fie funcţionar public. Chiar şi persoanele care sunt în corpul de rezervă al funcţionarilor publici se pot înscrie la concurs”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al CJ Gorj.

Concursul va debuta în data de 22 octombrie, cu proba scrisă şi proba suplimentară de testare a cunoştinţelor în domeniul tehnologiei informaţiei, urmând ca data interviului să fie comunicată candidaţilor ulterior.

Trei posturi scoase la concurs de APIA Gorj

Şi la APIA Gorj se caută o persoană care să ocupe cel de-al doilea post de director adjunct în cadrul unităţii. Acest post a fost creat special pentru un reprezentant al Partidului Conservator, aşa cum confirma liderul PC Gorj, Marius Borcan, în luna martie a acestui an. La concursul din vară pe acest post s-a prezentat Valentin Priporeanu, cel susţinut de PC, însă nu a reuşit să-l şi promoveze. Acesta a ocupat până în luna iulie postul scos acum la concurs, fiind delegat de la Direcţia Agricolă Gorj la începutul anului, unde a şi revenit în funcţia de şef serviciu după ce a ratat ocazia să devină adjunctul lui Constantin Negrea. “Postul a mai fost scos la concurs în luna august. Este în organigrama Centrului Judeţean Gorj şi la toate centrele din ţară. Data trecută nu a fost ocupat postul pentru că persoana care a concurat nu a obţinut media de promovare. Pentru funcţia de conducere este necesar ca respectivul candidat să obţină minimum media 7”, a precizat Constantin Negrea, directorul general al APIA Gorj.  Concursul pentru postul de director adjunct va debuta cu proba scrisă şi cea de testare a cunoştinţelor informatice în data de 6 octombrie.      

Tot APIA Gorj angajează un consilier superior pe Compartimentul Inspecţii, Cotă Lapte, Supracontrol şi un consilier principal pentru Centrul Local Motru. Candidaturile se pot depune până în data de 1 octombrie, urmând ca proba scrisă să aibă loc în data de 6 octombrie.   

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: