Astăzi: Primarul din Rovinari lasă biroul şi munceşte în stradă

Angajaţi ai primăriei Rovinari, în frunte cu primarul Dorin Filip, vor munci astăzi sub cerul liber, iar în unitate vor rămâne numai câţiva de angajaţi. Cu toţii vor participa la înfrumuseţarea oraşului, prin vopsirea gărduleţelor şi bordurilor şi ecologizarea străzilor. Edilul şi-a propus să dea un exemplu cetăţenilor, dar şi să tragă un semnal de alarmă astfel încât cetăţenii să nu mai arunce gunoaiele fie pe unde.

Cei care vor tranzita astăzi oraşul Rovinari ar putea vedea să-l vadă pe primarul Dorin Filip în timp ce vopseşte cu pensula gărduleţele, pavelele, bordurile sau pomii din localitate. Autorităţile locale planificaseră pentru vinerea trecută această acţiune în care au fost mobilizaţi aproape toţi salariaţii primăriei, însă, din cauza vremii, a fost amânată pentru  astăzi. „Angajaţii primăriei Rovinari vor fi în oraş pentru a vopsi gărduleţe, pentru a sprijini cetăţenii în înfrumuseţarea oraşului. Adunăm de pe spaţiile verzi hârtii şi pet-uri şi orice altceva ce n-ar trebui să se găsească acolo. Vor fi prezenţi aproape toţi angajaţii primăriei, de la primar la paznic. Va rămâne doar câte o persoană în birou care să asigure permanenţa, în cazul în care este nevoie de o adeverinţă sau altceva. În frunte cu primarul, au fost deja împărţiţi pe zone, fiecare birou în parte. Vom avea pensule, saci de plastic, mănuşi. A fost ideea primarului de a arăta cetăţenilor că şi noi vrem să contribuim la înfrumuseţarea oraşului. Activitatea de înfrumuseţare a oraşului a fost făcută doar cu resurse proprii, n-au costat decât materialele. Credem în puterea exemplului, arătând că noi ştim să adunăm din spatele blocului deşeurile aruncate, poate cetăţenii se gândesc de două ori înainte de a face mizerie. Şi poate ne dau şi o mână de ajutor”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Acţiunea va începe la ora 9. La ecologizarea oraşului sunt aşteptaţi şi consilierii locali, care au fost invitaţi de primar pentru a lua parte la această acţiune. Primăria Rovinari a dat start-ul şi la un concurs la nivelul oraşului „Un oraş verde”. Cele mai frumoase grădini cu flori vor fi premiate în luna iunie.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: