Așteaptă ca gerul să repornească motoarele la CE Oltenia

Tot mai puțină energie produsă pe cărbune intră în Sistemul Energetic Național. Luni, Complexul Energetic Oltenia a fost tot scos din piață de hidrocentrale și eoliene. Unii sindicaliști din companie nu își fac griji că planul de restructurare nu a fost încă aprobat și nici că bugetul va fi avizat cel mai devreme într-o lună. Aceștia își pun speranțele în ger că va ajuta compania să ducă în piață mai multă energie.

Luni după-amiază, Complexul Energetic Oltenia figura, în Sistemul Energetic Național, ca asigurând doar 11% din necesarul de energie al țării, mult prea puțin față de alte ierni când compania era în vârful clasamentului.

Nici faptul că energia pe cărbune este tot mai jos, dar nici faptul că întârzie aprobarea planului de restructurare nu-l îngrijorează pe Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Acesta crede că, spre sfârșitul săptămânii, când este anunțat ger, compania ar putea intra în piață cu mai multă energie: “Nu are rost să creăm panică. Au fost companii care de 10-20 de ani au funcționat în continuare chiar dacă se spunea de fiecare dată că gata, s-a terminat. Va fi nevoie de producție de energie pe cărbune. Vedem că produce, 900 de MWh dar trebuie să ținem cont și de condițiile atmosferice. Am văzut cât a plouat în ultimele luni. se prognozează o scădere accentuată a temperaturilor, undeva la minus 10, 15 grade. E clar că funcționarea CEO va fi una mai bună. Avem o problemă în asigurarea cantității de cărbune. S-au făcut pași importanți cu exproprierile și scoaterea din fondul forestier, dar urmările acestor acte le vom putea vedea chiar și în 2022”.

Cât privește bugetul producătorului de energie, acesta ar putea fi avizat peste cel devreme o lună. Însă nici acest lucru nu ar putea pune bețe în roate companiei, spune, optimist, Căldărușe. „În prima decadă a lunii februarie, va fi aprobat bugetul de stat. La nivelul de Complex, eu sunt sigur că e schițat bugetul de venituri și cheltuieli al companiei. Sunt proceduri de aprobare și va mai dura până va fi aprobat. Nu am putea spune că faptul că nu avem un buget aprobat va provoca probleme companiei”, a mai afirmat liderul SMEO, la Impact TV.

Vizualizări: 2,823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: