Astra Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu 0-1 (0-0)

Pandurii a debutat în noul sezon cu o victorie în faţa nou promovatei Astra Ploieşti reuşind să înscrie prin Păcurar după un joc pe care l-au dominat în cea mai mare parte. Cârţu a abordat meciul cu o formulă în care şi-a găsit locul şi mai tânărul Grecu care nu figura în formula de start dacă Vasilache ar fi fost apt. Cele două vârfuri de atac Stromajer şi Raskovic nu l-au mulţumit pe tehnician, deşi au avut mai multe faze de poartă, pe final de meci Cârţu trimiţându-l pe teren şi pe Arrieta. 
 Pe o vreme caniculară la Ploieşti, Pandurii au reuşit să se impună după ce au dominat partida de pe terenul Astra. Echipa gorjeană a fost la un pas de a primi gol din primele minute de joc, dar portarul Stanca a salvat două mingi care se îndreptau sptre poartă. Tot Stanca s-a opus şutului puternic al japonezului Seto de la mare distanţă. Seria ratărilor la Pandurii a început cu Martinovic care a reluat pe lângă poartă şi Păcurar care a şutat puternic de la 20 de metri, dar Cristi Munteanu a prins de la rădăcina barei. În minutul 30 gazdele au fost aproape de deschiderea scorului prin Mihalache, dar şutul său a fost scos de Stanca. Până la pauză şi Stromajer a avut o mare ocazie de a marca, dar a trimis prea slab cu capul de la 12 metri. După pauză tot Pandurii au dominat din nou jocul şi la două minute de la reluare au marcat prin Păcurar, care a reluat de la patru metri în poarta lui Munteanu după centrarea în faţa porţii a lui Hidişan. Grecu şi-a trecut şi el numele pe lista celor care au ratat şutând din unghi, balonul fiind scos cu greu de Munteanu. În partea a doua a jocului Cârţu a taxat apatia lui Stromajer şi l-a trimis pe teren pe Arrieta dar şi pe Murgan, încercând să conserve rezultatul. Gazdele s-au mai dovedit periculoase pe final de meci dar n-au reuşit să surprindă apărarea pandurilor. 


DECLARAŢII DUPĂ MECI 
 „E un scor bun pentru noi în condiţiile în care erau multe impedimente, tracul debutului, un adversar pe care nu-l cunoşteam pentru că ne-au pus anumite probleme, Alexe sau alţi jucători pe care nu-i cunosc. Cunoşteam foarte puţini şi au avut nişte momente în care ne-au surprins. Noi nu ieşisem bine de la vestiare şi era să primim gol dintr-un aut. Nu sunt, în mare, mulţumit, dar nici nu pot să am cine ştie ce pretenţii pentru că nu suntem la capacitatea maximă. Am fost în anumite momente de joc mult mai maturi şi pe asta am şi mizat. Aş fi vrut să am mai puţine emoţii, dar măcar de am avea la fiecare meci aşa emoţii şi să câştigăm”, a precizat Sorin Cârţu – antrenor Pandurii .
 „Suntem la început, încercăm să facem echipa din mers, sper că vom reuşi. Temperatura nu cred că a afectat echipele. O parte dintre jucătorii mei s-au dăruit total la acest meci dar cu 2-3 flori nu se face primăvară”, a menţionat şi Ion Moldovan – antrenor Astra 


Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: