Atac de Halloween, cu 17 răniți

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a atacat duminică, 31 octombrie, cu cuţitul pasageri într-un tren, la Tokyo. Acesta purta un costum al personajului Joker din flmul Batman şi a rănit 17 persoane care se duceau la petreceri de Halloween, potrivit presei japoneze, relatează Reuters.

Bărbatul a fost arestat de poliţie la faţa locului. Un sexagenar se afla în stare inconştienţă, în stare critică, după ce a fost înjunghiat, iar potrivit unor pasageri, atacatorul a stropit în tren cu un lichid şi a provocat un incendiu.

Într-o înregistrare postată pe Twitter apare un val de persoane care fuge din tren, în care izbucneşte, câteva secunde mai târziu, un incendiu, stins rapid.

Altă înregistrare video surprinde pasageri care ies pe geam, după ce trenul s-a oprit de urgenţă.  El apare în altă înregistrare video, realizată din afara vagonului, pe geam, înconjurat de forţe de ordine.

Bărbatul nu a opus rezistenţă la arestare. Potrivit presei japoneze, el le-a spus autorităţilor că ”a vrut să omoare oameni pentru a fi condamnat la moarte”.

Atacul a avut loc pe linia expres Keio, către Shinjuku, cea mai aglomerată gară din lume, către ora locală 20.00 (13.00, ora României).

Vizualizări: 1,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: