Atacuri de panică, anxietate și depresie în rândul copiilor din fața tabletelor

Izolarea și școala online încep să afecteze atât copiii, cât și părinții. Psihologii spun că au început să crească, în ultimele luni, cazurile de anxietate, atacurile de panică și depresia. Lipsa de interacțiune și orele multe petrecute în fața calculatoarelor pot deveni dăunătoare în rândul copiilor, iar specialiștii îi sfătuiesc pe părinți să fie atenți la modificările de comportament ale celor mici.

Școala online i-a făcut pe copii să petreacă cel puțin șase ore în fața calculatorului. Mulți rămân și după lecțiile online alte câteva ore pe internet, iar asta poate să-i afecteze. „Copiii sunt afectați pentru că trebuie să stea foarte multe ore în fața calculatorului pentru școala online. Din păcate, mai stau și după ce termină lecțiile. Petrec foarte mult timp pe telefoane sau tablete. Părinții ar trebui să intervină, să stabilească un program cu copilul, chiar să iasă în aer liber, să încerce să interacționeze și cu alți copii. Mă refer, la cei din familie pentru că e mai greu cu prietenii în această perioadă”, a spus psihologul Lidia Bîrsanu, din cadrul DGASPC Gorj.

Specialiștii atrag atenția că s-au înmulțit cazurile de atacuri de panică, anxietate și chiar depresie în rândul elevilor în ultimele luni de pandemie. „Din păcate, și instituția noastră a sesizat stând de vorbă cu părinții că au simțit foarte multe modificări de naturală emoțională și comportamentală la copii. Depresia a fost sesizată în rândul copiilor și a adulților, în această perioadă. Au crescut cazurile. Ca recomandare pentru părinți, să fie atenți și când sesizează orice modificare de natură comportamentală și dacă aceasta persistă pe o perioadă mai lungă, să apeleze la sprijinul specialiștilor”, a mai punctat psihologul Lidia Bîrsanu.

Vizualizări: 1,290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: