Bolnavă de cancer, refuzată la internare. Anchetă la spital!

O nouă anchetă internă are loc la Spitalul  Județean de Urgență din Târgu-Jiu, după ce o pacientă adusă cu ambulanța la unitatea sanitară a fost trimisă acasă. Femeia, bolnavă de cancer, a fost refuzată la internare pe motiv că nu au trecut 72 de ore de la externarea din același spital. Conducerea unității medicale confirmă existența unui astfel de protocol, dar susține că a fost vorba de o lipsă de comunicare.

Bolnava din comuna Drăguțești, în vârstă de 50 de ani, suferă de cancer. În urmă cu 2 zile, fusese externată din Secția Medicală de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Ajunsă acasă, a doua zi, femeii i s-a făcut rău, iar rudele au apelat serviciul de urgență 112, spune cumnata bolnavei.

”Cumnata mea a fost internată în urmă cu aproximativ două săptămâni în spital, iar după 10 zile a fost externată. În ultimul timp i-a scăzut tensiunea foarte mult. Vineri seara s-a simțit din ce în ce mai rău. Nu putea mânca nimic. Am chemat salvarea și ni s-a spus că nu este nevoie să o însoțim. După 40 de minute, cumnata mea ne sună și ne spune să o luăm acasă, pentru că cei de la spital nu pot să o interneze, că nu au trecut 72 de ore de la externare. Am găsit-o în curtea spitalului, înghețase și de frig”, a spus cumnata femeii bolnave.

Ruda bolnavei mai spune faptul că i-a fost eliberată doar o rețetă. ”Nu i-au dat decât o rețetă cu niște pastile anti-vomă. Ea are ciroză hepatică și este într-un stadiu destul de avansat. Are nevoie de transplant de ficat. Este păcat că sistemul sanitar se comportă așa. Are o șansă la viață, nu este normal ce se întâmplă”, a mai spus femeia.

Rudele n-au avut de ales decât să-și ducă bolnava din nou acasă. Incidentul a fost adus la cunoștința conducerii spitalului din Târgu-Jiu, care susține că s-ar fi putut găsi o altă soluție pentru bolnavă decât trimiterea acasă.

”Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a luat act în urma apariției în spațiul public a unui film care prezintă un incident petrecut în urmă cu câteva zile. Regretăm producerea acestor incidente care au la bază neînțelegeri. Se efectuează cercetări în acest caz, tocmai pentru a evita ca astfel de situații să mai aibă loc", a transmis spitalul.

Revoltați pe cele întâmplate, membrii familiei au filmat momentul în care au mers la poarta spitalului pentru a-și ridica bolnavul. Imaginile au fost postate pe o rețea de socializare. Bolnava de cancer așteaptă acum acasă sa treacă cele 72 de ore pentru a putea beneficia din nou de îngrijirile medicale.

Vizualizări: 2,514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: