Primarii vor centre de vaccinare mai aproape de oameni

Tot mai mulți primari din Gorj susțin că și-ar dori ca localnicii să fie vaccinați anti-Covid în comunele lor. Primarii sunt dispuși să ofere dispensare sau centre de permanență pentru campania de vaccinare, doar ca să nu mai fie puși pe drumuri cei care vor să se imunizeze.

În comuna Negomir, a fost deschis de puțin timp un dispensar nou. Primarul Tudor Oiță a explicat că, dacă localnicii vor solicita în număr mare să se vaccineze, va cere Direcției de Sănătate Publică Gorj să le ducă vaccinurile în comună pentru ca oamenii să nu mai fie trimiși la Rovinari sau Bîlteni.

Până acum, însă, nu s-au programat la vaccin prea mulți localnici din Negomir. “S-au înscris foarte puțini. Ne-au spus că așteaptă etapa a treia, să se mai vaccineze și alte persoane și să vadă ce se întâmplă. Dacă va fi cazul ca oamenii să se hotărască în număr mai mare și constatăm că o să fie mai mulți, o să încercăm să luăm legătura cu DSP. Eu am acolo căldură, apă curentă, dispensar nou. Mi-aș dori ca oamenii să se vaccineze acolo, să nu îi mai punem pe drumuri”, a explicat Tudor Oiță, la Radio Accent.

De asemenea, primarul a adăugat că își dorește să transforme dispensarul modern pe care l-a ridicat în localitate într-un centru de permanență. Astfel ar putea oferi o mână de ajutor localnicilor din comuna sa și nu numai. Până acum, demersurile nu au avut succes, dar primarul promite să mai insiste la Ministerul Sănătății și DSP  pentru a obține toate avizele necesare. „La etaj încă nu funcționează. Am cabinetele. Am tot făcut solicitări la Ministerul Sănătății și la DSP pentru un centru de permanență pentru că doctorul de familie vine la 9 și pleacă la 2. Sunt probleme mai ales acum când nu reușești să ajungi la spital. Îmi doresc să avem un medic în permanență acolo. Avem 3.800 de locuitori. Sunt și din Borăscu oameni care vin”, a mai spus primarul din Negomir, Tudor Oiță.

Vizualizări: 1,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: