Au dat buzna în farmaciile veterinare pentru medicamentul antiCovid

Antena 3 a avut luni seara o emisiune în care a prezentat modul în care Ivermectina este folosită în Statele Unite ale Americii pentru tratarea Covid. A doua zi, farmaciile veterinare au fost luate cu asalt de românii care căutau medicamentul, folosit în general pentru combaterea paraziților la animale.

Ion Alexie este medic în SUA. "Iau Ivermectină lunar, nu numai eu, ci şi foarte mulţi medici. Previne îmbolnăvirea, dar nu neapărat prin generare de anticorpi, aşa cum face vaccinul. Nivelul de Ivermectină rămâne în corpul nostru multe săptămâni şi nu se poate multiplica în celulele noastre, pentru că Ivermectina blocheză nişte proteine numite importine, care importă fragmente din virus în nucleu şi în citoplasmă şi nu-l mai lasă să se multiplice. Din septembrie până în ianuarie am tratat foarte puţini pacienţi, pentru că spitalul ne-a blocat Ivermectina, pentru că National Institute of Health nu era de acord s-o folosim. Din 15 ianuarie am 50 pacienţi majoritatea au plecat, mai am câţiva în spital. I-am pus pe toţi din prima zi pe Ivermectină. Din cei 50 nu a ajuns niciunul la ATI, starea sănătăţii niciunuia nu s-a deteriorat - şi-i urmăresc cu atenţie", a spus medicul la Antena 3.

Folosirea Ivermectinei ca tratament împotriva infecţiei cu COVID a fost semnalată şi de omul de afaceri Gigi Becali. "Încercam să convingem Ministerul Sănătății să bage Ivermectina ca tratament, pentru că francezii și nemții l-au aprobat. Cu Ivermectina te vindeci cu 5 euro și e și de 10 ori mai bună. Nu o am în clinică, o dau doar prietenilor, nu se poate vinde oficial. La Arbidol nu e problerma, dar Ivermectina o cumpăr eu din Ucraina, costă 5 dolari", a spus Becali.

Românii au luat cu asalt farmaciile veterinare după ce pe rețelele de socializare s-a rostogolit ideea că un medicament antiparazitar pentru animale este eficient pentru COVID-19. Mai mulți farmaciști și medici veterinari spun că, de câteva zile, stocurile de medicament antiparazitar s-au epuizat și că ar exista chiar și o listă de așteptare, iar acest medicament - Ivermectina - nu este indicat în niciun caz pentru uz uman.

”Ivermectina nu e pentru oameni. Chiar și la animale se folosește precaut. Dacă nu se respecta concentrația corecta, animalul poate chiar și muri. Nu se folosește la toate animalele. Nu se poate face nicio concentrație pentru om, nu sunt studii pentru așa ceva. Indiferent ca vorbim despre greutate, vârsta animal vs om. In plus, poate avea efecte cancerigene. Este un medicament toxic, foarte toxic. Nu înțeleg de ce alți medici au alte păreri” a spus medicul Doru Safta, unul dintre cei mai buni și cunoscuți medici veterinari din România, la Antena 3. 

Vizualizări: 1,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: