Atelier de pictură pe vase de pământ, organizat la un conac din Gorj

O provocare lansată de proprietarii unei pensiuni din Baia de Fier se poate transforma intr-o experiență de neuitat pentru cei care vor da curs invitației de a lua parte la un atelier de pictură pe vase de pământ. Evenimentul este organizat miercuri 25 mai începând cu ora 15.00 la Conacul Olarilor din Baia de Fier.

 ”Marți, 25 mai 2022, vă invităm la un exercițiu de neuitare. Un atelier de pictură pe farfurii de pământ, ca ale bunicii. Farfuriile vor fi pictate manual, cu simboluri tradiționale sau orice altceva vă duce mai aproape de tradiția căminului vostru. Totul se va întâmpla la Conacul Olarilor, în Baia de Fier, o pensiune construită având la bază stilul arhitectural național, neoromânesc, iar interiorul este calea de a aduce în actualitate simbolurile tradiționale”, anunță organizatorii.


Atelierul va fi ghidat de artista Daciana Ungureanu, iar participanții vor picta pe farfurii de ceramică. Farfuriile sunt realizate de Bruno Valerian, un meșter olar din Horezu, acolo unde a rămas sufletul lutului. Ceramica de Horezu, din zona Olteniei, a intrat în Patrimoniul UNESCO începând cu anul 2012.


De precizat este faptul că nu este primul eveniment de acest gen organizat la Conacul Olarilor. Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Transhumanta și Tradiții SRL - www.targuldetraditii.ro. În luna aprilie, chiar înainte de Sărbătorile Pascale aici a avut loc un atelier de pictat ouă, coordonat tot de Daciana Ungureanu.

Vizualizări: 972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: