Atenție! O nouă metodă de a înșela oamenii este pusă în practică în Târgu Jiu

Mare grijă cui dați bani! În ultima vreme, pe străzile municipiului Târgu Jiu au apărut persoane care abordează trecătorii și le promit că vor deveni imagini ale unor companii de publicitate. În schimb, doritorii trebuie să plătească o sumă de bani. Din păcate, mulți târgujieni au căzut deja victime acestor indivizi.

Cei care susțin că sunt reprezentanți ai unei firme ce recrutează personal pentru campanii publicitare își fac veacul chiar în centrul municipiului Târgu Jiu. Metoda este una clasică: trecătorii sunt opriți pe stradă, li se prezintă o idee de a face bani, plus alte beneficii, după care li se cere o taxă de înscriere.


„M-au abordat și pe mine. Îți spun o poveste frumoasă despre cum poți să ai succes pe viitor și cum poți să faci bani folosindu-te de atuurile tale, în speță de cum arăți. Cumva, îți iau mințile cu asta, apoi te pun să plătești o taxă de 120 lei. Eu nu am plătit banii aceștia pentru că nu i-am avut la mine. Când am ajuns acasă și am povestit familiei despre această oportunitate, părinții mi-au spus că este doar o metodă de a înșela populația, care s-a mai pus în practică și în anii trecuți, la noi în oraș.”, a povestit o adolescentă pentru ziarul Pandurul.


Au fost și târgujience care au crezut povestea expusă de indivizii cu pricina și au plătit așa zisele taxe de înscriere.
„Și eu am pățit la fel! După ce am plătit cei 120 de lei nu mi-a mai răspuns nimeni la telefon. I-am căutat și pe cei care mă abordaseră în stradă, dar în ziua aceea au fost de negăsit.”, povestește o altă târgujiancă.


Sugerând faptul că reprezintă o firmă serioasă care se ocupă de recrutare, șarlatanii au ajuns să ceară și sume de câteva sute de euro. Din păcate au fost și persoane care au plătit acești bani, după care și-au dat seama că au căzut pradă unei înșelătorii. Cazurile nu sunt deloc puține.


„Este vorba de firma SC. North East Caravan S.R.L, problema mea este că mi-au promis că devin imaginea unei companii de publicitate în schimbul sumei de 450 de euro (am factura, bon fiscal, contract). Ca mine sunt multe persoane păgubite. Bineînțeles că la locația respectivă nu mai găsim pe nimeni, la telefon apelez și intră mesageria vocală și nu știu cui să mă adresez.”, este mesajul unei alte păgubite.


Cei care au căzut victime acestei înșelătorii sunt îndrumați să facă o plângere la Poliție.

Vizualizări: 7,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: