„Cazul Coară”: închisoare cu suspendare pentru polițistul acuzat de tâlhărie

Doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare! Atât a considerat instanța de judecată că este cazul să primească polițistul gorjean condamnat pentru tâlhărie calificată. În luna februarie a acestui an, omul legii jefuit o casă de pariuri din municipiul Târgu Jiu. Pentru a pune mâna pe bani, acesta a amenințat angajata cu un cuțit. Acum, este la un pas de a scăpa basma curată!

„Cazul Coară” poate fi numit cu siguranță una dintre cele mai mari lovituri de imagine pe care le-a primit Poliția Română, în ultimii ani. Incindentul în care a fost implicat polițistul din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Gorj a făcut înconjurul țării. Colegii și șefii lui Coară au fost șocați când adevărul a ieșit la iveală și s-a aflat că unul „de-al lor” este autorul jafului de la casa de pariuri. Investigațiile au scos la iveală faptul că polițistul era îngropat în datorii, că își amanetase inclusiv mașina pentru a avea bani de cununia civilă și că minunte în șir a stat în fața casei de pariuri, pândind momentul potrivit de a comite infracțiunea. Jaful a fost parcă desprins din filmele de acțiune, polițistul a folosit o cagulă și a scos cuțitul la vânzătoare. A furat aproximativ 9000 de lei și s-a făcut nevăzut. La câteva străzi distanță și-a dat cagula jos de pe față și astfel a comis prima greșeală care avea să-l indice drept autor al jafului.
Pentru toate faptele sale, o instanță a Judecătoriei Târgu Jiu l-a condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de trei ani de zile. Pe timpul supravegherii, fostul agent de poliție va fi obligat să presteze o muncă în folosul comunității, timp de 80 de zile, fie la Primăria Aninoasa, fie la o altă instituție de învățământ, decisă de Inspectoratul Scolar Județean Gorj. Timp de un an de zile polițistul nu își poate exercita funcția. De asemenea, el va fi obligat să achite suma de 1500 de euro salariatei casei de pariuri, pentru că a tăiat-o la mână în momentul în care a amenințat-o cu un cuțit și i-a luat banii din casierie.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 3,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: