Atenție la banii CE Oltenia. Guvernul ia tot!

Guvernul notifică rând pe rând companiile de stat să distribuie dividende către bugetul de stat. Sumele uriașe luate de la companii trebuie să acopere majorarea salariilor în sistemul bugetar. Complexul Energetic Oltenia are un profit bunicel anul acesta, dar are nevoie de banii pentru investiții și pentru certificatele de CO2, care s-au scumpit foarte mult.

Ministerul Energiei a solicitat introducerea pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare și Extraordinare a acționarilor Nuclearelectrica, din 28 septembrie, a unui punct ce vizează aprobarea distribuirii sumei de 110 milioane lei sub formă de dividende, către acționarii societății, proporțional cu participarea acestora la capitalul social, conform unui raport remis miercuri Bursei de Valori București. De asemenea, a mai solicitat introducerea unui punct care vizează aprobarea datei plății dividendelor, respectiv 3 noiembrie 2017.

Ministerul Energiei a mai cerut până acum 750 de milioane de lei de la Romgaz și 85 de milioane de lei de la Conpet, sub formă de dividende suplimentare.

Totodată, Ministerul Economiei a solicitat 171 milioane lei de la Transgaz, 170,7 milioane de lei de la Transelectrica și 655 de milioane de lei de la Hidroelectrica.

Vizualizări: 4,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: