Atenţie primari! De alegeri vine iarna!

Prefectul Claudiu Teodorescu a avut ieri o întâlnire cu primarii din judeţ, ocazie cu care le-a transmis foarte clar că trebuie să fie pregătiţi pentru nişte alegeri ce se vor desfăşura în condiţii de iarnă. Primele ninsori ar trebui să se înregistreze la Târgu Jiu chiar de azi, pe munţii din nordul judeţului albul zăpezii putând fi deja observat de la distanţe mari. Lapoviţa va fi un fenomen frecvent în ziua alegerilor şi chiar în a doua zi, dar prognozele meteo indică o răcire a vremii, ceea ce face posibilă oricând o ninsoare mai abundentă.

Prefectura a luat toate măsurile pentru ca alegerile să se desfăşoare fără probleme, Teodorescu cerându-le edililor să aibă în vedere căile de acces spre secţiile de votare, în cazul unor precipitaţii mai abundente. Primarii au primit recomandări şi în privinţa modului în care trebuie să fie amenajate secţiile de votare, vineri urmând să fie împărţite buletinele de vot către autorităţile locale, pentru ca sâmbătă să fie depuse sub sigiliu în secţiile de votare. Până duminică acestea vor fi sub pază militarizată. Prefectul a menţionat că a fost în teritoriu şi a văzut utilajele pe care primarii le vor folosi în caz de nevoie, el declarându-se mulţumit de cele constatate. La şedinţa de ieri acesta a crescut în ochii edililor nu doar pentru că a avut cuvinte de laudă pentru munca lor, ci şi pentru că a venit şi a dat mâna cu toţi cei din sală, lucru pe care nici un alt prefect nu l-a mai făcut până acum.

În privinţa zilei de luni, autorităţile au conceput şi un model special de tichet de parcare pe care îl vor primi preşedinţii secţiilor de votare, tichet în baza cărora aceştia vor putea lăsa maşinile în preajma Prefecturii duminică noaptea sau luni dimineaţa, când vor aduce procesele verbale cu rezultatele votării. Zona centrală a oraşului va fi supraaglomerată în acest interval de timp, mai ales că, la aceste alegeri, rezultatele sunt aduse la Târgu Jiu de preşedintele secţiei şi de doi membrii din secţie, la care, dacă adăugăm un poliţist, un jandarm şi un reprezentant al primăriei deja o maşină devine insuficientă şi, cel mai probabil, fiecare din cele peste 300 de secţii de votare va avea în zona Prefecturii chiar şi două sau trei autoturisme, în funcţie de ce se deplasează fiecare persoană la şi de la secţia de votare.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: