Atenţieee! Motoor! Nicolas Cage filmează iarăşi în Gorj

Nici n-a plecat bine de pe meleagurile noastre că îl şi aşteptăm cu drag pentru primăvara viitoare, când vremea va fi mai călduroasă şi mai prielnică pentru filmări. Starul american Nicolas Cage ar urma să filmeze în 2011 din nou în România, vestea fiind confirmată de către artistul plastic Mihai Ţopescu, cei doi având o discuţie pe această temă înaintea plecării actorului din România.

Mihai Ţopescu a avut o întâlnire cu Cage pe parcursul şederii acestuia la Târgu Jiu pentru a filma la "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance”. Întâlnirea s-a produs la Casa Danielescu, acolo unde actorul a fost cazat şi unde artistul are expuse câteva din operele sale din sticlă. Cage a remarcat prezenţa lucrărilor lui Ţopescu în preajma recepţiei şi a cerut informaţii suplimentare, gazdele aflând astfel că actorul are o pasiune pentru tot ceea ce înseamnă sticla. Astfel, o întâlnire care părea de neconceput cu câteva săptămâni în urmă a devenit realitate.

Artistul gorjean spune că i-a povestit actorului american despre expoziţia de sticlă pe care o are deschisă la Muzeul Naţional Cotroceni, Cage fiind invitat, de asemenea, să viziteze atelierul pe care Ţopescu îl are la Târgu Jiu. „Este un om cu are ai multe de discutat. Avea cu el un geamantan de cărţi, dar şi două bucăţi de lemn, din ceea ce am văzut eu, pe care şi le luase din Pădurea Baciu de la Cluj. Vroia să le sculpteze, îi place arta şi de aceea am avut un dialog foarte interesant. I-am povestit despre operele mele din sticlă şi mi-a spus că sticla îi place foarte mult. Chiar avea la gât un medalion format din două bucăţi de sticlă cosmică, adusă probabil de vreun meteorit”, afirmă Mihai Ţopescu.

Revine în primăvară

Artistul spune că l-a invitat pe Cage la atelierul său din Târgu Jiu, timpul nepermiţându-i actorului să mai ajungă aici. „A rămas că revine la primăvară pentru noi filmări şi mi-a zis că i-a plăcut foarte mult zona Gorjului, motiv pentru care va cere ca filmările să fie făcute aici. Eu îl aştept cu drag şi sper să fie atunci suficient timp pentru a-i arăta şi operele lui Brâncuşi. Cred că dacă ar fi avut pe cineva care să îi explice semnificaţiile mistice ale moştenirii pe care o avem de la Brâncuşi ar fi fost şi mai bucuros de locul în care se află, dat fiind interesul său pentru lucrurile acestea”, mai spune artistul Mihai Ţopescu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: