Atingi operele lui Brâncuși şi primeşti 2.500 lei amendă!

Operele lui Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu nu vor mai putea fi atinse de către vizitatori, începând de luni, 15 mai. Sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei, iar vizați sunt inclusiv cei care vor plimba câinii sau vor merge cu bicicleta, rolele sau alte vehicule nemotorizate în preajma operelor.

Parcul Central este de sâmbătă plin de panouri care îi avertizează pe turiști care sunt regulile de comportament pe care trebuie să le respecte lângă operele lui Brâncuși. Măsurile pentru protejarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” au fost aprobate printr-o hotărâre de Consiliul Local. Consilierii locali din Târgu Jiu nu au stabilit însă care este perimetrul de protecție al operelor, acest lucru necesitând emiterea unor avize de către Ministerul Culturii. Până atunci, cei care vor fi depistați că vor atinge operele titanului de la Hobiţa vor fi amendați de polițiștii locali cu sume de până la 2.500 de lei. Tot prin respectiva hotărâre s-a stabilit că este interzis accesul în preajma operelor a persoanelor cu câini sau alte animale, biciclete, role, skateboard-uri sau alte vehicule nemotorizate

În cazul în care în zonă există grupuri de turiști neorganizate sau sunt organizate evenimente artistice, greu de supravegheat, „se poate utiliza un cordon de protecţie şi prezenţa unui ghid specializat sau a unui angajat al Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, se mai specifică în hotărârea CL Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: