An cu multe premii la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Limbile străine, pe primul loc!

Rezultate excepţionale obţinute de elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu la fazele naţionale ale concursurilor şcolare. Din cei 60 de participanţi calificaţi la etapele naţionale, mai bine de 20 s-au întors cu premii şi disctincţii valoroase, atât din partea Ministerului Educaţiei, cât şi din partea Inspectoratelor Şcolare şi Societăţilor de Ştiinţe. Ca o noutate, CNTV a avut anul acesta cele mai multe premii I la olimpiadele de limbi străine, cunoscut fiind faptul că până acum cei mai mulţi olimpici de la „Tudor” au fost la matematică sau fizică.

An cu succese la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Nu mai puţin de trei premii I a obţinut unitatea de învăţământ pe limba germană, iar o elevă de clasa a XII-a a obţinut premiul I la Engleză. „Aş vrea să menţionez premiile I acordate de Ministerul Educaţiei Naţionale la disciplinele de limbi străine, la limba germană şi la limba engleză. La Limba Germană avem trei premii I, două la clasa a X-a, eleva Dragotă Diana Andreea, sub îndrumarea profesorului Scorţanu Lili, şi David Frătiţa la clasa a XI-a sub îndrumarea doamnei profesor Gabriela Burtea-Protesoiu. La Limba Engleză, rezultat foarte bun pentru Iulia Stroe-Geană care a obţinut premiul I sub îndrumarea profesorului Roxana Bunăiaşu”, a declarat Dorin Taşcău, directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Un rezultat impresionant, recunoaşte directorul unităţii, câtă vreme este cunoscut faptul că CNTV excela mai ales pe matematică-fizică. „Sunt patru premii I, rezultat pe care Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu» şi cred că nici judeţul Gorj nu l-a mai avut în vreun an la olimpiadele de limbi străine. De obicei aveam rezultate numai la partea de matematică-fizică. Mai avem un premiu II la Istorie, Theona-Maria Moţa, profesor îndrumător Claudiu Mărăcine, şi aş continua aici cu Ştefan Işfan, premiul II  şi medalie de aur la Olimpiada Naţională de Fizică, sub îndrumarea doamnei profesoare Rodica Dănău, la informatică, Florin Laiu-menţiune şi medalie de argint sub îndrumarea doamnei profesor Elena Goga. Din nou Ştefan Işfan la matematică-menţiune şi medalie de argint sub îndrumarea domnului profesor Mihai Bunget şi Vlad Ţîr-medalie de aur şi menţiune la olimpiada naţională de fizică sub îndrumarea doamnei Rodica Dănău”, a mai precizat directorul CNTV, Dorin Taşcău.

Distincţii din partea inspectoratelor şcolare

Potrivit conducerii CNTV, pe lângă premiile acordate de Ministerul Educaţiei, elevii s-au mai întors şi cu alte 15 distincţii oferite de Inspectoratele Şcolare şi de Societăţiile de Ştiinţe. „Pe lângă acestea mai avem alte 15 distincţii şi menţiuni, menţiuni speciale la informatică, la fizică, la chimie, română, franceză, italiană, distincţii primite de elevii noştri şi date de Inspectoratele Şcolare sau de Societăţiile de Ştiinţe respective. Un an rodnic şi ne bucură treaba aceasta. Din cei 60 care au participat, 20 s-au întors cu distincţii; este o bucurie”, a declarat Dorin Taşcău, directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.  

COLEGIUL NAŢIONA"TUDOR VLADIMIRESCU" TG. JIU
REZULTATE OLIMPIADA NAŢIONALĂ 2016-2017

Vizualizări: 5,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: