S-au întors cu medalii de la olimpiadele naționale

Zeci de liceeni de la Colegiul Național "Tudor Vladimirescu", din Târgu Jiu, au obținut medalii la mai multe olimpiade naționale. Unele competiții sunt încă în desfășurare, dar primele rezultate sunt deja de aplaudat. Mai mulți elevi și-au trecut în palmares medalii la Olimpiadele de Ligvistica, Fizică sau Chimie și urmează să participe și la competiții internaționale.

Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" se poate mândri cu peste 50 de liceeni care s-au calificat la olimpiadele naționale. Mulți revin acasă cu medalii.

"Avem peste 56 de elevi calificați la etapele naționale ale olimpiadelor organizate de Min Educatiei. Avem câteva olimpiade la care rezultatele finale s-au afișat și elevii nostri se pregătesc deja pentru probele de baraj, pentru a participa la probele internaționale ale olimpiadelor. La Olimpiada Națională de Lingvistică, si anul acesta, Mihai Alexandru Bratu a obținut premiul al doilea și, pe 21 aprilie, va participa la competiția internațională Asia Pacific, olimpiada de Lingvistică ce se organizează pentru țările din Asia, cu participarea unor țări invitate, printre care, și România. Anul trecut, Mihai a obținut medalia de bronz. Anul acesta, participă din nou, să sperăm că va reusi și calificarea la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Mai avem două mențiuni la Olimpiada Natională de Lighting: David Petreuș și Octavian Osmaga", a spus Cristina Goanță, directorul liceului.

Rezultate remarcabile au fost înregistrate și la olimpiadele de Chimie, Fizică, Matematică sau Informatică. "O bucurie mare ne-a adus la Olimpiada Națională de Chimie. Perel Radu Nicolae a obținut premiul al doilea și premiul pentru cea mai bună lucrare practică a etapei naționale. Tot la chimie, Radu Popescu a obținut o mențiune specială . La Olimpiada Natională de Fizică, Alexandru Ștefan Ișfan a obținut mentiunea Ministerului Educației, medalie de argint și este calificat în lotul lărgit al Romaniei, urmând să susțină barajul. Andy Cosmin Zidarescy a obtinut medalia de bronz, Octavian Osmaga tot medalie de bronz", a mai spus directorul CNTV, într-un interviu la Radio Infinit.

De asemenea, echipa de robotică a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” -Tea Borgs participă, în această perioadă, la Olimpiada Internațională din Statele Unite ale Americii după ce a fost declarată campioana României.

Rezultate importante au fost obținute de liceenii de la CNTV și la Olimpiadele Naționale de Matematică și Informatică.

Galerie foto





Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: