Au anunțat protest la ISJ Gorj

Mai mulți dascăli au anunțat că vor protesta, miercuri, la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, supărați că încă nu se știe exact care va fi soarta celor cinci licee tehnologice din Târgu Jiu, pe care Inspectoratul Școlar le vrea comasate din toamnă. Atât Primăria Târgu Jiu, cât și inspectorii școlari au făcut adrese la Ministerul Educației și așteaptă să afle ce se va decide.

Profesorii reclamă că odată cu această comasare ar rămâne fără catedră, chiar dacă ISJ a dat mereu asigurări că niciun dascăl nu va rămâne pe dinafară.

Chiar dacă nu a venit un verdict de la Ministerul Educației, inspectorii școlari continuă demersurile pentru comasarea celor cinci unități de învățământ.

"Nu știm nimic. Periodic, directorii sunt vizitati și puși să semneze diverse documente și noi tot nu știm care e decizia Ministerului Educației. Vom merge miercuri, la 7.45, la Inspectoratul Școlar, să vedem care este situația", a spus unul dintre profesorii contestatari.

Cei de la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar vor avea ultimul cuvânt în acest conflict.
„A fost un gând pe care foarte multă lume îl are de mulți ani. Nu a fost un șoc sau o surpriză pentru nimeni deși mulți se declară șocați de ideea de comasare. Nu sunt singurele licee tehnologice din municipiu. Mai avem și Colegiul Tehnic Magheru. Rezultatele i-au permis să păstreze această titulatură în ultimii trei ani. Tot ce fac este după litera legii”, a declarat Dana Constantinescu, inspectorul general al ISJ Gorj.

Liceul Energetic, Liceul Auto „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Liceul Tehnic nr. 2 și Liceul Tehnologic „Ion Mincu” sunt unitățile de învățământ pe care Inspectoratul Școlar vrea să le transforme în doar două școli. De-a lungul anilor, aceste licee au avut cheltuieli mari și rezultatele slabe la examene. 

Vizualizări: 3,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: