Au avut bani, dar au reziliat contractul. Cum explică primarul!

Este incredibil modul în care autoritățile dintr-o comună gorjeană au gestionat un proiect pentru care au primit finanțare europeană. Vorbim de comuna Hurezani, care ar fi trebuit să beneficieze încă de anul trecut o rețea de canalizare, alimentare cu apă, dar și de drumuri modernizate, numai că lucrările nici măcar nu au început și contractul a fost reziliat. S-a ajuns aici pentru că fosta conducere a primăriei nu a emis, în 2016, un ordin de începere a lucrărilor.

Comuna Hurezani a obținut în anul 2016 o finanțate de aproximativ 5.000.000 de euro pentru continuarea sistemul de canalizare, alimentare cu apă, dar și pentru extinderea unor drumuri de interes local. Vorbim de bani europeni care ar fi trebuit investiți la Hurezani, asta dacă primarul de atunci ar fi emis ordinul de începe a lucrărilor.

Pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, contractul de finanțare a fost reziliat, iar lucrările pentru care s-au aprobat bani europeni trebuiau finalizate încă de anul trecut.

”La vremea aceea s-a făcut licitație, a fost desemnată o firmă câștigătoare, dar nu s-a dat ordinul de începe a lucrărilor la sistemul de canalizare, alimentare cu apă și extindere de drumuri. Asta trebuia să se întâmple la începutul anului 2016, iar lucrările aveau ca termen de finalizare anul 2020. Nu s-a întâmplat nimic la Hurezani. Și eu mă întreb de ce nu s-a dat ordin de începe a lucrărilor, am întrebat și eu pe alții și nimeni nu știe ce să-mi spună. Cert este faptul că totul trebuia finalizat anul trecut, dar nu s-a rezolvat decât rezilierea contractului”, a declarat Ion Mîndruț, primarul din comuna Hurezani.

În 2016, la conducerea primăriei din Hurezani era Gheorghe Cârstea, iar investiția pentru care a primit finanțare europeană a făcut parte dintr-un proiect integrat cu primăria Stejari, acolo unde s-a lucrat în proporție de 90%. ”A fost un proiect integrat cu primăria Stejari, dar acolo s-au demarat investițiile care sunt realizate în proporție de peste 90%. La noi a fost reziliat contractul. Finanțarea nu s-a pierdut, din fericire bani există, numai că trebuie să organizăm o nouă licitație, dar și să găsim acum și o sursă de finanțare pentru că suma de 5.000.000 de euro acordată atunci acum nu mai este suficientă. Euro a crescut, materiale s-au scumpit și în mod sigur nicio firmă nu va accepta această sumă pentru o lucrare atât de amplă”, a declarat Ion Mândruț, primarul din Hurezani.

Vizualizări: 2,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: